V červnu si dáme do nosu, navštívíme peklo, pokusíme se utéct z bunkru, postavíme zábavní park, zastavíme mimozemskou invazi a ponoříme se do nového Final Fantasy. Máme vaši pozornost? Tak se pojďme detailněji podívat na jednotlivé hry, co v šestém měsíci roku 2023 vyjdou.

STREET FIGHTER 6

2. 6. na PC, PlayStation a Xbox Series

Když jsme říkali, že si dáme do nosu, tak u toho nepoteče krev jako z obličeje chudáka Karlose „Terminátora“ Vémoly, protože na řadu přichází nový Street Fighter (to až v září u Mortal Kombatu 1 poteče červená). Tentokrát ho pohání RE engine a zahrne tři různé režimy, včetně příběhového pro jednoho hráče, a 18 bojovníků. Chybět nemůže Ryu, Chun-Li, Luke, Jamie, Kimberly a další. Pokud neholdujete bojovkám, ale přesto vás Street Fighter 6 láká, tak bude mít alternativní možnosti ovládání, které usnadní hraní méně zkušeným hráčům.

SUPER MEGA BASEBALL 4

2. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

V našich končinách baseball tolik nefrčí, ale tenhle arkádový od EA Sports by přece jen mohl zaujmout. Zlákat vás mohou baseballové legendy, jako jsou Babe Ruth, Ozzie Smith, Jason Giambi, Vladimir Guerrero nebo Johnny Damon, kteří se připojují k fiktivním postavám ze Super Mega League All-Stars. Jen pozor na rozkrok, tím míčkem to dost bolí!

DIABLO 4

6. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Sanctuary zase potřebuje vaši pomoc. Od událostí ve hře Diablo 3: Reaper of Souls uplynulo několik desítek let a Lilith, dcera nenávisti, je odhodlaná říši smrtelníků opět ovládnout. My se ocitneme uprostřed konfliktu anděla Inariuse a démonky Lilith. Tihle samotní tvůrci Sanctuary jsou na nože a nás má čekat nejtemnější příběh v historii Diabla. Dá se očekávat, že se utkáme jak s démonkou, tak s andělem. Až si užijeme příběh, bude nás Blizzard jednou za čtvrtletí zásobovat novou sezónou s dalším obsahem.

AMNESIA: THE BUNKER

6. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Kdo se bojí, neměl by chodit do zdánlivě opuštěného bunkru z první světové války. O nové a současně netradiční Amnesii jsme si podívali už minulý měsíc, kdy měla vyjít. Leč byla odložena, tak ji tu máme znova. Už jste připraveni na to, že vás bude v úzkých chodbách pronásledovat obrovská příšera, kterou nemůžete zabít?

MOTOGP 23

8. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Váš hlavní cíl je sice pořád stejný: vyšplhat po žebříčku z Moto3 přes Moto2 až na Olymp MotoGP, ale cesta, kterou si pro svou kariéru zvolíte, byla kompletně přepracovaná, aby vám poskytla ten nejrealističtější a nejosobnější zážitek všech dob. Alespoň to tvrdí studio Milestone, které láká také na rivalitu, jež může mít skutečný vliv na závod a nakonec i na vaši kariéru, takže dávejte pozor na novou virtuální sociální platformu ve hře… a hlídejte si záda!

LAYERS OF FEAR

15. 6. na PC, PS5 a Xbox Series

Psychedelická hororová kronika Layers of Fear přináší remaky dvoudílné série. Předělávky mají být prvním next-gen hororem a novým příběhem přiblížit umělce zotročené posedlostí. Ti zažívají různé děsivé vize. Rozšířené jsou také herní mechanismy, například lucerna se ukáže jako nezbytná při konfrontaci se strachem, kterému budete čelit ve starém sídle. Nemluvě o tom, co na vás čeká na palubě zaoceánské lodi, jež se mění v děsivý labyrint.

PARK BEYOND

16. 6. na PC, PS5 a Xbox Series

Pojďme si od strachu a adrenalinu odpočinout při stavění a správě vlastního zábavního parku. V Park Beyond má být vaše představivost jediným limitem pro vytvoření zábavního parku vašich snů s kolotoči, ruskými koly, horskými dráhami a dalšími úžasnými konstrukcemi. Při snění ale nesmíme zapomenout na vydělávání peněz, najímání zaměstnanců a na konkurenci, která nikdy nespí. Pamatujte si; důležité je moudře hospodařit s financemi a snažit se pokaždé nadchnout své návštěvníky.

F1 23

16. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Startovní světla se v červnu rozsvítí podruhé, tentokrát v oficiálně licencovaných závodech nejrychlejších monopostů na světě. Codemasters se honosí změněnou a vylepšenou fyzikou, díky které se vozy lépe ovládají. Nechybí městský okruh v Las Vegas a trať v katarském Dauhá, zatímco se vrací příběhový režim Braking Point a od roku 2014 konečně do závodů promluví červené vlajky; aktivují se při velké havárii nebo nebezpečných povětrnostních podmínkách. V takovém případě se monoposty vrátí do boxů.

CRASH TEAM RUMBLE

20. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Týmová 4v4 bojová akce není to, po čem by fanoušci Crashe Bandicoota zrovna toužili, ale třeba se některým z vás tahle multiplayerovka zalíbí a budete si užívat rozmanité a nebezpečné mapy, kde dva týmy závodí o to, kdo jako první nasbírá a uloží dost ovoce Wumpa, aby dosáhly vítězství.

ALIENS: DARK DESCENT

20. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Dostáváme se k mimozemské invazi. Tohle je prosím taktická akční strategie, v níž povedete vojáky v reálném čase do bojů proti ikonickým vetřelcům, zkorumpovaným agentům nenasytné korporace a hordám dalších hrůzostrašných stvůr, které jsou v licenci Alien zcela nové. Se svou jednotkou infiltrujete rozsáhlé otevřené úrovně a vyhladíte všechny nepřátele vydáváním strategických rozkazů jednoduše a intuitivně dotykem tlačítka. Jen raději postupujte opatrně, vaši nepřátelé totiž přizpůsobují svou taktiku vašim akcím a snaží se vás ulovit. Smrt je tudíž všudypřítomná.

FINAL FANTASY 16

22. 6. na PlayStation 5

Šestnáctý samostatný díl legendární série Final Fantasy vyzývá hráče, aby vstoupili do temného fantasy světa Valisthea a užili si komplexní příběh o pomstě, boji o moc a nevyhnutelné tragédii. Ve hře se ikonické povolávané bytosti mění na Eikony. Tyhle smrtící bytosti sídlí v Dominantech, mužích a ženách, kteří po narození zdědí jejich obrovskou moc – ať už se jim to líbí, nebo ne. Vy se stanete Clivem Rosfieldem, válečníkem, kterému byl udělen titul „První štít Rosaria" a přísahal, že bude chránit svého mladšího bratra Joshuu, Dominanta Eikona Fénixe. Jedno je jisté: užijete si válku Eikonů.

V ČERVNU 2023 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Etrian Odyssey Origins Collection - 1. 6. na PC a Switch
  • Killer Frequency - 1. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • SkateBIRD - 1. 6. na PlayStation
  • We Love Katamari Reroll + Royal Reverie - 2. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Harmony: The Fall of Reverie - 8. 6. na PC, PS5, Xbox Series a Switch
  • Tour de France 2023 - 8. 6. na PC, PlayStation a Xbox
  • Pro Cycling Manager 2023 - 8. 6. na PC, PlayStation a Xbox
  • Dordogne - 13. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Jack Jeanne - 15. 6. na Switch
  • Sonic Origins Plus - 23. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Destroy All Humans 2 - Reprobed: Single Player - 27. 6. na PS4 a Xbox One
  • Story of Seasons: A Wonderful Life - 27. 6. na PC, PS5, Xbox Series a Switch
  • Crime O'Clock - 30. 6. na PC a Switch
  • Ghost Trick: Phantom Detective - 30. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Master Detective Archives: Rain Code - 30. 6. na Switch

To by bylo protentokrát vše. Tak šup dohrát to, co máte rozehráno a připravit se na novou várku her. Nezapomeňte nám do komentářů napsat, co právě hrajete a na co se nejvíce těšíte. Uvidíme se opět za měsíc u dalšího Kalendáře hráče. Ahoj.