Šestý měsíc kalendářního roku je ve znamení oznámení her, které si v dalších měsících zahrajeme. Než dojde na E3 a další doprovodný program, tak se pojďme podívat na tituly, které v následujících dnech a týdnech vyjdou. 

NECROMUNDA: HIRED GUN

1. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Pro příznivce Dooma a světa Warhammeru 40,000 přichází dynamická first-person střílečka Necromunda: Hired Gun, která zve do nejtemnějších koutů nechvalně proslulého úlového města. Vžijete se do nelítostného nájemného zabijáka a za správnou cenu likvidujete nejznámější gangstery a mutanty. V nelehkém úkolů vám pomůže kyber-mastif a různorodé zbraně. 

Chcete fyzickou verzi? Vyjde, ale až 30. 6.

Stonefly

1. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Je čas si odpočinout. Ideální k tomu je klidná akční adventura Stonefly. Brilantní, ale naivní vynálezkyně Annika musí pomocí své chytrosti a strategie získat zpět ztracené rodinné dědictví. Budete plachtit mezi flórou a faunou, čelit hladovým broukům a ovládnete vítr v divočině. Neptejte se nás, o jaké dědictví jde. To vám neřekneme.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

4. 6. na PC, PS4 a Xbox s českými titulky 

Pokračování odstřelovací série na to jde dobře. Jako elitní odstřelovač Raven musíte na blízkovýchodním území mezi libanonskými a syrskými hranicemi splnit řadu kontraktů. V tomhle světě neplatí žádné zákony. Vaším úkolem je zlikvidovat zákeřný zločinecký syndikát a postavit jeho členy před spravedlnost. 

Říkáte si, že je to stejný jako dřív, akorát v jiné lokalitě? Tak to se připravte, vývojáři posouvají hranice a své cíle budete odstřelovat na vzdálenost více než 1000 metrů. Samozřejmě nebudou chybět efektní záběry vašich podařených zásahů se zpomalenou kamerou letícího projektilu. 

PlayStation 5 verze Sniper Ghost Warrior Contracts 2 byla odložena na neurčito, majitelé této konzole si hru zahrají v rámci zpětné kompatibility PS4 verze. 

CHIVALRY 2

Nastal čas na pořádně brutální středověké souboje. Hráči prvního Chivalry dobře vědí, o čem mluvíme. Budete vrženi do akce v ikonickém okamžiku dané éry - od střetu mečů přes bouře hořících šípů po obléhání velkých hradů a další. Dominujte na obřích bojištích. Katapulty budou rvát zemi na kusy, zatímco obléháte hrady, podpalujete vesnice a vraždíte špinavé rolníky. 

Potěší podpora cross-play na všech platformách, filmová prezentace se řádnou atmosférou a obří mapy s chaotickými bitvami plné zvratů. 

Final Fantasy 7 Remake Intergrade

10. 6. na PlayStation 5 

Nemáte dost remaku Final Fantasy 7? Nedivíme se vám. Dobrodružství si můžete prodloužil vylepšenou a rozšířenou verzí pro PlayStation 5. Vnoříte se do města Midgar a budete se kochat vylepšenými texturami, osvětlením i okolním prostředím. Do toho si užijete haptické odezvy ovladače DualSense pro lepší vtažení do děje a zahrajete si novou epizodu se zbrusu novým dobrodružstvím v tomhle světě v roli Yuffie Kisaragi, infiltrujete se s ní do Midgaru a ukradnete nejkvalitnější materii. 

Ratchet & Clank: Rift Apart

11. 6. na PlayStation 5 s českými titulky 

Ratchet a Clank přihopkají na PlayStation 5 ve strhujícím a napínavém dobrodružství. V důsledku nešťastného řetězce událostí se známá dvojice ocitne v alternativní realitě a užije si cestování dimenzemi, které díky next-gen konzoli bude bez otravného načítání. Připravte se na akční zážitek, jenž obohatí Rivet, členka odboje proti šílenému diktátorovi Doktoru Nefariosouvi, za kterou budete také hrát. 

V souladu s duchem série budete mít na výběr z mnoha typů střelných zbraní. Největší změnou je ale výrazné zvýšení pohyblivosti postav. Ratchet a Rivet mají k dispozici dvojitý skok a kotvu, jež je přitahuje k útočným bodům. Do toho budete běhat po stěnách a využívat časoprostorové trhliny k teleportaci mezi určitými místy a obcházet tím nepřátele. 

Díky adaptivním spouštím ovladače DualSense má mnoho zbraní alternativní režimy střelby, zatímco haptická odezva vám dá pocítit každý úder i výbuch. 

Game Builder Garage

11. 6. na Nintendo Switch 

Po Labu přichází Nintendo s dalším kreativním projektem. Game Builder Garage je platforma po vzoru Dreams, která umožňuje navrhovat a vytvářet jednoduché a malé hry. V doprovodu roztomilých Nadonů si můžete vytvořit vlastní 3D akci, závodní hru, plošinovku nebo střílečku s mimozemšťany. 

Celý proces tvorby probíhá přístupným, intuitivním a zábavným způsobem. Nintendo tvrdí, že spojením a kombinací barevných stvoření se může každý naučit základy programování krok za krokem. S dalšími hráči si budete moci výtvory vyměňovat a zkoušet nové komunitní projekty.  

Dungeons & Dragons: Dark Alliance

22. 6. na PC, PlayStation a Xbox 

Dungeons & Dragons: Dark Alliance jde kreativita stranou. Tohle je akční RPG zaměřené na kooperativní zážitek, v němž čelíte ikonickým příšerám z tohoto známého světa. Ledoví obři a mstiví draci neřízeně řádí po Icewind Dale, zatímco armády zla rostou s každým dnem. Dejte dohromady partu čtyř hrdinů a odrazte nápor nestvůr a ubraňte se temnotě. Snad nemusíme dodávat, že nejdůležitější je spolupráce. 

Alex Kidd in Miracle World DX

24. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Legendární Alex Kidd se vrací, aby znovu rozbíjel kameny, sbíral mince a zdolával bossy. Vraťte se do království Radaxian a projděte všechny úrovně z původního titulu i zcela nové levely, které rozšiřují příběh z roku 1986. Vše si užijete s vylepšenými grafickými detaily a animacemi, stejně tak s lepší hratelností, včetně režimu Boss Rush s bitvou kámen, nůžky, papír. 

Pokud se vám zasteskne po retru, stačí jedno kliknutí a hrajete původní klasiku bez vylepšení. 

Mario Golf: Super Rush

25. 6. na Nintendo Switch 

Alex čas neztrácí, neztrácí ho ani Mario, který se vydává na odpaliště se známými kamarády, abyste si sami nebo s dalšími třemi hráči užili arkádový golf obohacený o speciální údery. Například instalatér s červenou čepicí může míčky soupeřů odfouknout. Co dokážou další? Na to si už musíte přijít sami. 

Scarlet Nexus

25. 6. na PC, PlayStation a Xbox 

Seberte všechnu odvahu! Budete ji potřebovat při boji s mocnými a těžbo zabitelnými tvory zvanými Others. Ti sestoupili z nebe do světa, kde jsou lidé propojeni skrze mozkovou aktivitu. Lidstvu hrozí od příšer vyhubení, a tak se zbytky lidstva shromáždily do velkých opevněných měst. Jedním z nich je město New Himuka, které je bráněno speciální skupinou bojovníků. Takovým bojovníkem se stanete v klasickém JRPG, kde budete nejen bojovat v dynamické akci s využitím psionických schopností (ovlivňování hmoty myslí), ale také prozkoumávat lokace, plnit úkoly a postupem odhalovat zajímavý děj. 

ZOMBIES ATE MY NEIGHBORS AND GHOUL PATROL

29. 6. na PC, PS4, Xbox One a Switch 

Ptáte se, co dělají teenagerské hvězdy v noci? Holčina by si mohla malovat nehty a kecat se svými kamarádkami po telefonu o tom, proč ji ten krásný kluk ze třídy nechce. Klučina by si zase mohl potají prohlížet porno časopisy a doufat, že ho u toho rodiče nechytí. Ne! Na to Julie a Zeke nemají čas. Musejí zachránit milé sousedy, roztleskávačky a dětičky před osudem horším než polyester. Město bylo uvrhnuto do temnoty, zombíci jsou úplně všude! 

Jak jste možná poznali, klasika Zombies Ate My Neighbors se vrací i se svým pokračováním. Zahrajte si tyhle kultovky ze zlatého věku 16bitových her s novými vylepšenými a dosud neviděnými muzejními prvky. V prvním titulu projdete všech 55 hororových úrovní od obchoďáku s potravinami přes nákupní centrum až po tajemný ostrov. V Ghoul Patrol neohrožení teenageři navštíví výstavu duchů a strašidel v městské knihovně. V obou případech mají k dispozici řádný arzenál 

PlayStation Plus

Sony si pro členy PlayStation Plus připravila leteckou akci Star Wars: Squadrons, remaster bojovky Virtua Fighter 5 a majitelé PS5 si mohou digitální knihovnu her doplnit o kooperační špionážní dobrodružství Operation: Tango. 

Xbox Games With Gold

Microsoft se pochlubí dvojicí bojovek Injustice: Gods Among Us a NeoGeo Battle Coliseum, které doplní puzzle plošinovka The King's Bird a izometrické RPG s taktickými a náročnými souboji jménem Shadows: Awakening.

V ČERVNU JEŠTĚ VYCHÁZÍ

  • Astalon: Tears of the Earth - 3. 6. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Wing of Darkness - 3. 6. na PC, PS4 a Switch
  • The Persistence Enhanced - 4. 6. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • Edge of Eternity - 8. 6. na PC
  • The Elder Scrolls Online - 8. 6. na PlayStation 5 a Xbox Series X/S
  • Ninja Gaiden: Master Collection - 10. 6. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Guilty Gear -STRIVE- - 11. 6. na PC, PS4 a PS5
  • Metro Exodus Complete Edition - 18. 6. na PlayStation 5 a Xbox Series X/S
  • Ender Lilies: Quietus of the Knights - 22. 6. na PC a Switch
  • Legend of Mana - 24. 6. na PC, PS4 a Switch
  • Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 - 25. 6. na Switch
  • Destroy All Humans! - 29. 6. na Switch
  • Sky: Children of the Light - během měsíce na Switch

Máte vybráno? Uvidíme se zase za měsíc. Do té doby nám do komentářů napište, na jakou hru se nejvíce těšíte a proč.