Přehoupli jsme se za polovinu kalendářního roku a po nabité E3 nastává typická okurková sezóna. Ta je ale tentokrát narušena hned několika zajímavými hrami, které byste si neměli nechat ujít.

A Plague Tale: Innocence

6. 7. na PS5, Xbox Series X/S a Switch Cloud s českými titulky

Pronásledováni inkvizicí a hordou divokých krys se snaží Amicie se svým mladším bratrem Hugem přežít v drsném světě sužovaném válkou a černou smrtí. Tento nervy drásající příběh mohli prožít hráči již v roce 2019. Nyní se vrací na PlayStationu 5, Xboxu Series X/S a Nintendu Switch Cloud.

Vylepšení je zdarma všem majitelům PS4 a Xbox One verze a na next-gen konzolích poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Samozřejmostí je rychlejší načítání a vylepšený zvuk. Chutnou třešničkou na ještě chutnějším dortu je využití haptické odezvy a adaptivních spouští ovladače DualSense u PS5.

Pokud vás hra zaujme, v příštím roce vyjde pokračování pod názvem A Plague Tale: Requiem na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Crash Drive 3

8. 7. na PC, PlayStation, Xbox, Switch, iOS a Android

Při koukání na záběry z hraní Crash Drive 3 si možná vybavíte legendární sérii FlatOut a dětství, kdy jste si hráli s angličáky. Čeká na vás hřiště pro automobilové kaskadéry, kde máte zažít absurdní zábavu a užít si ježdění bez omezení v monster trucku, tanku a dalších vozidlech. Zabavit se můžete například u zničení obřího plážového míče, chytat lupiče jako policajt nebo ukrást královskou korunu. To je jen několik příkladů z 10 herních událostí, které jsou připraveny.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

9. 7. na PC a Switch

Z arkádového blbnutí se přesouváme k pokračování tahového RPG od Capcomu, kde na vás čeká nové dobrodružství. Stanete se Riderem, budete budovat vazby s přátelskými monstry a bojovat s nimi bok po boku v epickém příběhu. Ten začíná osudovým setkáním s Enou, wyverianskou dívkou, které bylo svěřeno vejce, ze kterého se může vylíhnout legendární Rathalos. Jeho ničivé síly by mohly způsobit katastrofu. Vydejte se na cestu, která prověří, jak silné je opravdové přátelství v měnícím se světě, a odhalte pravdu o prastaré legendě.

F1 2021

16. 7. na PC, PlayStation a Xbox

Řadíme na vyšší rychlostní stupeň. Nová sezóna královny motorsportu startuje. F1 2021 vnadí na vylepšený grafický kabátek, více možností v nastavení obtížnosti i jízdních asistentů a několik slibných novinek, včetně příběhového režimu Braking Point po vzoru seriálu na Netflixu a kariéry pro dva hráče. V módu My Team si můžete vytvořit vlastní tým a užít si závody monopostů Formule 1 se vším všudy.

THE LEGEND OF ZELDA: SKYWARD SWORD HD

16. 7. na Switch 

Zamáčknout slzu, na pokračování The Legend of Zelda Breath of the Wild si počkáme minimálně do příštího roku, ale už v polovině tohoto měsíce si můžete zopáknout příběh zasazený na počátek časové linie The Legend of Zelda. Skyward Sword z roku 2011 pro Wii vychází v HD verzi pro Switch, aby se Link znovu vypravil na cestu do světa, jenž se nachází mezi mraky a velkým neznámým s cílem najít svou kamarádku z dětství, Zeldu. S pomocí svého věrného meče a štítu musí čelit silným nepřátelům, řešit zapeklité hádanky a vznášet se skrz oblohu díky obrovskému ptákovi Loftwingovi. 

Last Stop

22. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Tvůrci thrilleru Virginia přicházejí se singleplayerovou adventurou odehrávající se v současném Londýně. Hrajete za tři různé postavy, jejichž světy se střetnou uprostřed nadpřirozené krize. Tajné životy, pouta, která spojují, a magie nalezena ve všedních věcech. 

Orcs Must Die! 3 

23. 7. na PC, PlayStation a Xbox s českými titulky 

Legendární hlášku „Za hordu život položím!“ tady neuslyšíte. Místo nostalgie na Warcraft se pustíte do třetího dílu akční tower defense strategie Orcs Must Die!, který vyšel jako časová exkluzivita pro Stadii v minulém roce. Budete sekat, upalovat, odhazovat, šokovat, krájet a masakrovat obrovské hordy odpudivých orků. Ať už sólo nebo s přítelem po boku, vyzbrojte se obřím arzenálem pastí a zbraní a pusťte se do chaotického masakrování. 

Microsoft Flight Simulator 

27. 7. na Xbox Series X/S 

Nová generace leteckého simulátoru Microsoftu vybízí majitele Xboxu Series X a Series S, aby vzlétli do nebes, prozkoumali detailní svět a zdokonalovali své dovednosti pilota v různých strojích, od lehkých jednomístných letounů až po velká komerční letadla. 

Konzolová verze Microsoft Flight Simulatoru je oproti PC verzi přístupnější. Připraveno je pět nových funkcí s cílem usnadnit létání letadlem začátečníkům, včetně deseti průzkumných letů, 22 kratších lekcí a nový letový asistent. Ten může převzít řízení letadla, když se budete chtít kochat. 

Tribes of Midgard 

27. 7. na PC, PS4 a PS5 

Valhalla musí počkat. Jako mocná duše mrtvých bojovníků musíte přerušit svou slavnou hostinu v Ódinově síni v Ásgardu a vrátit se do Midgardu. Nevítaní návštěvníci v podobě mytických stvoření, smrtících duchů a gigantických zvířat hrozí přivodit Ragnarök – konec světa! Vaším úkolem je stát se nejlepším Vikingem a přežít, abyste zachránili svou vesnici i svět před úplnou zkázou. Naštěstí se nemusíte pouštět do boje sami: váš (většinou) nebojácný kmen společníků vám pomůže vybudovat obranu vesnice a najít poklady v rozlehlé, nádherné říši – to vše, zatímco soudný den je blíž a blíž. 

THE ASCENT 

29. 7. na PC a Xbox 

Z malebné zemičky se přesouváme do kyberpunkového světa, metropole táhnoucí se vysoko do nebe a plné tvorů z celé galaxie. Nouze o akci v The Ascent nebude. Je to RPG střílečka pro jednotlivce i kooperaci. Korporace, která řídila a vlastnila úplně vše, se zhroutila. Dokážete bez ní přežít? Chopte se zbraně a zachraňte jako dělník své temné ghetto i luxusní oblast pro vyšší společnost.  

Pokémon Unite 

V průběhu měsíce na Switch, Android a iOS 

Populární Pokémoni nastavují další tvář v multiplayerovém a bezplatném MOBA titulu Pokémon UNITE. Postavíte se do arény a ukážete druhému týmu sílu svých Pokémonů v zápasech pět na pět. Můžete spolupracovat s ostatními trenéry při chytání divokých Pokémonů, stejně tak se spojovat v bitvě. 

CHERNOBYLITE

V průběhu měsíce na PC, PS4 a Xbox One 

Nasadit plynovou masku! V radioaktivním Černobylu bude potřeba. Po téměř dvou letech v předběžném přístupu si všichni zájemci budou moci zahrát plnou verzi a vypravit se do post-apokalyptického severu Ukrajiny, kde jako fyzik a bývalý zaměstnanec černobylské elektrárny prozkoumáte záhadné zmizení vaší milované. Pokusíte se přežít a odhalit zkroucené tajemství kontaminované zóny s volným průzkumem, náročným bojem, detailním craftingem a nelineárním vyprávěním příběhu. 

V červenci ještě vychází: 

  • Watch Dogs: Legion - Bloodline - 6. 7. na PC, PlayStation a Xbox
  • Ys IX: Monstrum Nox - 6. 7. na PC a Switch
  • Ender Lilies: Quietus of the Knights – 6. 7. na PS4 
  • Boomerang X - 8. 7. na PC a Switch
  • Sam & Max: This Time It's Virtual! - 8. 7. na Oculus Quest
  • Sniper Elite VR - 8. 7. na PC a PS VR
  • The Silver Case 2425 - 9. 7. na Switch
  • Space Jam: A New Legacy - 15. 7. na Xbox Series X/S a Xbox One
  • Observer System Redux - 16. 7. na PS4 a Xbox One
  • Death's Door – 20. 7. na PC, Xbox One a Xbox Series X/S 
  • Cris Tales – 20. 7. na PC, PlayStation, Xbox, Switch a Stadia 
  • The Great Ace Attorney Chronicles – 27. 7. na PC, PS4 a Switch 
  • Neo: The World Ends with You – 27. 7. na PS4 a Switch 
  • The Forgotten City - 28. 7. na PC, PlayStation a Xbox
  • Blaster Master Zero 3 – 29. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 
  • Fuga: Melodies of Steel – 29. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 
  • Vesper - 30. 7. na PC

Máte vybráno? Uvidíme se zase za měsíc. Do té doby nám do komentářů napište, na jakou hru se nejvíce těšíte a proč.