Co je lepší než prostorový zvuk? Přeci personalizovaný prostorový zvuk! Jedná se v podstatě o zvukový profil namíchaný každému uživateli na míru. Po sluchátkách značky Beyerdynamic nabízejí tuto službu nově i herní headsety od Logitechu, konkrétně modely řady G a PRO.

Nejzajímavější na celé funkci Immerse je proces kalibrace. Probíhá pomocí webové aplikace, prostřednictvím které si uživatel vyfotí pravé ucho. Jakkoliv se to jeví bizarně, kalibrace podle tvaru ucha není ničím novým. Podobnou funkci nabízejí i prémiová sluchátka od Sony.

Umělá inteligence a příslušné algoritmy fotku ucha zpracují a upraví podle ní nastavení zvuku. Stránka společnosti, která systém vyvinula, slibuje, že zvuky ve hrách uslyšíte stejně jasně a realisticky jako slyšíte zvuky ve skutečném světě. Dodávaný software obsahuje kromě nastavení hlasitosti a testu prostorového zvuku také posuvník pro úpravu zvukového pole. Specialitou je funkce Close Combat, která dokáže zvýraznit zvuky z nejbližšího okolí ve hře. Lépe tak uslyšíte kroky blížících se nepřátel, ať už jde o sténající zombíky v Resident Evil 2 nebo přebíjejícího teroristu v Counter-Striku. 

Novou funkci si mohou vyzkoušet všichni majitelé sluchátek Logitech G231 Prodigy, G233 Prodigy, G331, G332, G431, G432, G433, G533, G633, G933, G635, G633s, G935, G933s, PRO a PRO X. Bezplatné zkušební období trvá dva týdny, takže si můžete sami ověřit, nakolik jsou proklamace na webu Logitechu pravdivé. Po vypršení bezplatného zkušebního období se vám začne z účtu strhávat 2,99 dolaru každý měsíc (cca 70 Kč), nebo méně při delším závazku.