Už od oznámení budovatelské strategie Jurassic World Evolution 2 se vývojáři ze studia Frontier Developments netají snahou zprostředkovat nám ještě autentičtější pojetí univerza filmového Jurského parku a Jurského světa, než jaký nabídl první díl z roku 2018. Tuto snahu nyní dokládá nový vývojářský deník, v němž tvůrci přibližují kampaň hry a speciální mód Chaos Theory.

Již víme, že příběh kampaně je zasazen od období po událostech filmu Jurský svět: Zánik říše, kdy již dinosauři nejsou omezeni jen na ostrov Isla Nublar, ale najdeme je i v divočině Spojených států. To má za následek vznik nových nebezpečných situací, které budou muset hráči řešit ve službách vládní organizace, jež hodlá najít všechny dinosaury, chytit je a zachovat bezpečí lidí i prehistorických ještěrů. V tomto šlechetném poslání nám budou pomáhat nejen postavy známé z filmů, mezi něž patří Claire Dearingová nebo Owen Grady, ale také odborníci, s nimiž jsme se setkali v prvním díle.

V kampani nebude ani tak cílem vybudovat co nejlepší zábavní park a pořádně na něm vydělat, ale spíše najít a pochytat dinosaury a poté je bezpečně převézt do příslušných zařízení, která během hraní postavíme. A také řešit překážky typu počasí nebo nemocí a zranění dinosaurů.

V Chaos Theory módu nás pak čekají scénáře na principu coby kdyby“, které se vztahují ke každému dosavadnímu filmu ze sérií Jurský park a Jurský svět. Kupříkladu ve scénáři založeném na filmu Ztracený svět: Jurský park bude cílem vybudovat úspěšný zábavní park v San Diegu, jak ho plánoval Peter Ludlow.

V tomto herním režimu jde vždy o vybudování fungujícího zábavního parku nebo zařízení a o možnost zasáhnout do dobře známých událostí z filmů. Proto vývojáři usilovali i o to, abychom se v každém scénáři setkali s odpovídajícími druhy prehistorických ještěrů. Třeba v úrovni, která nás zavede do Jurského světa, tak nebude chybět Indominus Rex.

Jako obvykle tu pak máme další videa ze série Species Field Guide. Tentokrát se zaměřují na dvě skutečné prehistorické ikony - Tyrannosaura Rexe, ikonu všech jurských filmů (možná s výjimkou Jurského parku 3) a Mosasaura, který dominuje nabídce vodních ještěrů. Ti nadále patří mezi největší lákadla chystané strategie.

Jurassic World Evolution 2 vyjde 9. 11. 2021 ve verzi pro PC (Steam a Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.