Premiéra filmu Jurský svět: Nadvláda se nezadržitelně blíží, přičemž na ni dojde už 9. 6. 2022. Povědomí o něm se samozřejmě musí posilovat všemi dostupnými prostředky, a tak se dalo čekat, že se nějakého obsahu inspirovaného chystaným snímkem dočká i budovatelská strategie Jurassic World Evolution 2. Zvlášť když vývojáři ze studia Frontier Developments začali nedávno na sociálních sítích lákat na něco nového s využitím příhodně opeřeného screenshotu. Onen obsah opravdu přijde, a to ve formě placeného DLC Dominion Biosyn Expansion.

Přídavek je poněkud obsáhlejší, než někteří hráči nejspíš čekali. Dosud se příznivci Jurassic World Evolution 2 dočkali pouze přídavků s novými ještěry, tudíž se zdálo, že na rozdíl od prvního dílu můžeme zapomenout na příběhová rozšíření. Dominion Biosyn Expansion však dokazuje, že zdání klame, jelikož láká na novou kampaň, která je samozřejmě rozšířením filmu Jurský svět: Nadvláda. V jejím průběhu si budeme moci postavit výzkumný komplex Biosyn Genetics s nabídkou nových budov, které jsou taktéž inspirované Nadvládou.

Při hraní bude možné vysílat vědce, aby z jantaru získali DNA a převedli ho do syntetické podoby, vypěstovat v laboratoři nové dechberoucí druhy a pozorovat jejich rozmanité chování. Počítat můžeme i s účastí ikonických postav z celé jurské série, přičemž jde konkrétně o Claire Dearingovovou (namluvenou Bryce Dallas Howard), Dr. Alana Granta (namluveného Samem Neillem) a Dr. Ellie Sattlerovou (namluvenou Laurou Dern).

Kampaň doprovodí nový scénář herního režimu Chaos Theory, jenž je také inspirován novým filmem. „Postavte si vlastní zázemí pro dinosaury v neokoukaném prostředí Sierry Nevady s majestátními borovicovými lesy, zasněženými kopci a rozlehlými pláněmi. Použijte novou techniku na krocení dinosaurů, díky níž můžete stáda dinosaurů stěhovat mezi výběhy a zajistit jim bezpečnost novými bezpečnostními opatřeními,” dočteme se na produktové stránce DLC na Steamu.

Chybět nebudou ani další herní prvky. „Vstupte do hlubin jantarových dolů a nacházejte vzácné genomy, abyste mohli vyšlechtit opeřené prehistorické druhy. Rozšiřujte svůj vlastní rozlehlý výzkumný komplex během několika fází výstavby, stavte neviditelné ohradníky, abyste se vám dinosauři nerozutíkali, a přesouvejte zaměstnance po areálu v rámci dopravní sítě Biosyn Genetics Hyper Loop.”

Samozřejmostí jsou pak nové skiny, varianty či druhy dinosaurů a prehistorických ještěrů. DLC konkrétně nabídne čtyři nové druhy, a to opeřeného therizinosaura, masožravého a taktéž opeřeného pyroraptora, dimetrodona s typickou ploutví na zádech a létajícího quetzalcoatla. Díky čerstvým variantám se zase může ve vašem parku prohánět dreadnoughtus a giganotosaurus, zatímco dilophosaurus, parasaurolophus a tyrannosaurus se dočkají nových vizuálních úprav. T.rexe čekají dokonce dvě, a to zjizvený a opeřený skin.

Jurassic World Evolution 2: Dominion Biosyn Expansion vyjde 14. června/júna 2022 a my jen doufáme, že nová kampaň bude delší než těch několik desítek spíše tutoriálových minut v základní hře a že nový scénář pro Chaos Theory bude mít řádně odladěnou obtížnost. A když už je o tomto režimu řeč, společně s placeným DLC vyjde bezplatná aktualizace, která obohatí Challenge mód právě o mapy z Chaos Theory. Více podrobností o jednotlivých scénářích a jejich nástrahách najdete na oficiálním fóru, navíc se můžeme těšit na snazší způsob hromadného přesunu dinosaurů či rozšíření systému Park Tour.