I přes jisté pochybnosti se nakonec nedávné spekulace bez výjimky potvrdily. Budovatelská strategie Jurassic World Evolution z roku 2018 se dočká plnohodnotného druhého dílu, a to ještě letos. Oznámení hry Jurassic World Evolution 2 na akci Summer Game Fest provedl herec Jeff Goldblum, představitel Iana Malcolma z filmů Jurský park a Ztracený svět: Jurský park a ze zhruba pěti vteřin filmu Jurský svět: Zánik říše.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

V prvním díle byl Goldblum jakožto Ian Malcolm průvodcem hráče během budování zábavních parků s dinosaury, jakmile se tedy objevil na scéně, bylo jasné, co přijde. Po lehce trapném rozebírání jména moderátora Geoffa Keighleyho začal Goldblum s narážkami na novinky, které posléze potvrdil CGI trailer.

Ze samotné hry jsme tedy dosud viděli jen několik screenshotů, víme ale, že nás opět čeká možnost budovat parky s celou řadou dinosaurů. Některé z nich známe už z prvního dílu a z jeho DLC. V traileru se tak objevili Brachiosauři, létající ještěři, kteří mají opět k dispozici vlastní voliéry jako v DLC Return to Jurassic Park, a samozřejmě nesmí chybět Tyrannosaurus Rex. Navíc došlo na vyslyšení přání mnoha fanoušků, a tak se můžeme těšit na vodní ještěry. Na screenshotech a v traileru lze vidět rovněž několik suchozemských nováčků, například drobných zástupců druhu Coelophysis.

Vývojáři ze studia Frontier Developments slibují hru postavenou na úspěchu prvního dílu z roku 2018, která nabídne například novou příběhovou kampaň zasazenou do doby po událostech filmu Jurský svět: Zánik říše. Nejspíš tedy můžeme počítat s nutností řešit svět, v němž se dinosauři mohou pohybovat relativně volně. S určitostí ale dojde na návrat starých známých. Během nového příběhu, v němž bude cílem chránit a krotit dinosaury a řídit chod parku, včetně jeho vodní části, se znovu objeví Jeff Goldblum jako Ian Malcolm a Bryce Dallas Howard jako Claire Dearingová.

Těšit se můžeme i na nové herní prvky, další budovy, rozšířené možnosti konstrukce a podrobnější manažerské nástroje. To všechno v čerstvých lokalitách, čítajících husté lesy i vyprahlé pouště. Výsledkem má být ještě lepší, větší a autentičtější hra z Jurského světa, v níž se setkáme s více než 75 druhy dinosaurů.

Zajímavě zní také nový režim Chaos Theory, který „vám umožní zahrát si klíčové okamžiky oblíbených filmů – s nečekanými zvraty. Zakuste na vlastní kůži scénáře „co kdyby“ z legendárních filmů Jurský svět a Jurský park. Každá úroveň se odehrává napříč obdobími a lokacemi ze všech pěti filmů. Dovolte franšíze Jurassic World, aby vás pohltila, a vyzkoušejte, co se bude dít, když se pokusíte zhostit nových výzev s nepředvídatelnými výsledky,“ dočteme se na čerstvě spuštěné stránce hry na Steamu.

Jurassic World Evolution 2 vyjde do konce roku 2021 ve verzi pro PC (Steam i Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S. Jelikož další filmový Jurský svět, mající podtitul Nadvláda, se objeví v kině až příští rok, je nepravděpodobné, že by hra byla s novým filmem přímo provázaná. Třeba to ale časem změní nějaké DLC.