Studio Weta Workshop, které připravovalo efekty a rekvizity ve filmech Pána prstenů, spustilo na svých stránkách výběrové řízení pro producenta, jenž se přidá k vývoji nového herního projektu pro PC a nespecifikované konzole.

Tajemný projekt má vycházet z významné celosvětové značky. Může to znamenat, že se dočkáme nové hry ze světa Pána prstenů?

Společnost sice spolupracovala i na filmech jako je Avatar a Schang-Chi, ale s přihlédnutím na fakt, že půjde o „neuvěřitelně bohatou a inspirativní licenci“, která ohromí fanoušky a hráče po celém světě, tak lze očekávat právě Lord of the Rings. Navíc půjde o projekt, jenž je Weta Workshop velmi blízký.

Producent bude pracovat ve Wellingtonu na Novém Zélandu, kde bylo studio založeno již v roce 2012.

Přečtěte si také: Nejlepší hry a herní hardware podle Golden Joystick Awards 2021

Do karet tvrzení, že půjde o Pána prstenů, hrají i plány společnosti Amazon, která připravuje seriál ze světa Pána prstenů pro svoji platformu Amazon Prime. Není však nic oficiálně potvrzeno a vycházíme pouze z této nabídky na pozici.

V souvislosti s Pánem prstenů je vhodné zmínit, že Unity, které stojí za stejnojmenným enginem, nedávno koupilo Weta Digital. Tuto firmu vlastní dva představitelé Weta Workshopu, ovšem obě společnosti fungují samostatně. Jestli se dočkáme další hry na motivy Pána prstenů, se dozvíme určitě v budoucnosti.

Bohužel, jak jsem již psal, tak nic není potvrzené a jde o domněnky, na které poukazují jistá fakta, co se točí kolem tohoto studia. Navíc poslední velká hra na tyto motivy Lord of the Rings je Middle-Earth: Shadow of War z roku 2017 od Monolith Productions. Jde o pokračování Middle-earth: Shadow of Mordor z roku 2014 a očekává se, že tento tým nyní pracuje na třetím dílu.

Pokud by vás zajímali nejlepší kousky, které jsou vytvořeny na náměty knih od spisovatele J. R. R. Tolkiena, tak bych vám doporučil naše TOP 5 video, které naleznete níže: