Pozor, tento článek je složen z velkých, ale opravdu velkých drbů, které si nejspíš pár vtipálků vymyslelo.

Na internetu se objevil údajný program PlayStation Showcase, který odhaluje, co ve čtvrtek Sony na své očekávané prezentaci ukáže. V současné době není možné ověřit jeho pravost, ale pojďme se přesto podívat, co slibuje.

Generální ředitel Sony Jim Ryan má přivítat Teruyukiho Toriyama a představit světu něco nového. Jde o producenta Bloodborne, což nás přivádí k dříve spekulovanému novému akčnímu RPG titulu od FromSoftware. Tvůrci série Dark Souls mají pro PlayStation chystat nějakou novou souls hru.

Druhou věcí na programu je zhruba sedm minut dlouhý gameplay trailer z Horizon Forbidden West. Ten očekává snad každý. Mnohem zajímavější je tak světová premiéra od Yoshinoriho Kitase. Japonský producent pracuje pro Square Enix a měl prsty ve Final Fantasy 7 a dalších dílech této oblíbené JRPG série. V tomto případě by mohlo jít o Forspoken pro PS5 a PC.

Následuje tříminutový trailer na Gran Turismo 7 a dvouminutové představení PlayStation 5 ovladače v nějaké barvě. Dá se předpokládat, že Sony odhalí nové barevné varianty pro DualSense.

O to zajímavější bude Hasan Kahrmana a Takuya Kozuki v tříminutovém rozhovoru. Kozuki je prezidentem Konami a Kahrman šéfem vývoje tajemné PlayStation 5 exkluzivity Abandoned, jež má dorazit v příštím roce pod jiným názvem. Pokud je to pravda, tak se o něco reálnější zdají být spekulace, které Abandoned spojovaly se Silent Hill.

V programu dále máme Blue Point + PlayStation Studios. To by měla být očekávaná akvizice známého studia, které roky spolupracuje se Sony: vytvořilo Demon's Souls pro PS5, Shadow of the Colossus pro PS4, Gravity Rush Remastered nebo Uncharted: The Nathan Drake Collection.

Také úplně nevím, co si představit pod aktualizací PlayStation Plus. Jasně, může jít o nové hry do předplatného, případně o rozšíření kolekce pro majitele PS5. Někteří si zase přejí, aby se z PS Plus stala konkurence pro Xbox Game Pass, což by skrz postupné rozšiřování kolekce bylo možné.

Na samém závěru PlayStation Showcase máme vidět první trailer na God of War: Ragnarok. Jak víme, hra dorazí v příštím roce na PS5 a PS4, takže dává velký smysl ji na prezentaci ukázat.

Jiné zdroje zase uvádějí gameplay teaser/trailer na nové God of War, gameplay trailer na Gran Turismo 7, trailer na Stray, nový gameplay z Call of Duty: Vanguard a představení multiplayeru The Last of Us ve stylu frakcí z prvního dílu.

Na 4chan se zase objevilo, že Horizon Forbidden West bude mít trailer složen z gameplay záběru a příběhu. Méně pravděpodobné se mi zdá oznámení samostatné expanze The Last of Us Part 2 s podtitulem Brotherly Love. V té prý hrajeme za Tommyho během událostí druhého dílu. Tady je zarážející zejména samotný název expanze, nemyslíte? Nehledě na to, že se ukáže multiplayerový trailer na Call of Duty: Vanguard. Ten byl přece publikován už včera!

Ale pojďme dále. K vidění má být také nová hra od Media Molecule s názvem Alive a Sony Bend poodhalí novou značku s otevřeným světem.

Další na řadě je nové PSP, což se zdá velmi, velmi, velmi nepravděpodobné. V „úniku“ je vidět rozhraní z PS5 naznačující, že by bylo možné hrát hry z PS5 na handheldu.

Na závěr třešnička na dortu. Někdo vytvořil falešný obrázek z obchodu EB Games, který má odhalit, že Sony Bend chystají Men in Black (pracovní název). Tento nezdařilý kousek zcela ignoruje skutečnost, že tvůrci Days Gone potvrdili, že se zaměří na zcela novou značku. Z toho důvodu lze využití licence na Muže v černém vyloučit.

Co byste chtěli, aby se potvrdilo? Co vám v únicích chybí?