Survival zombie akce s otevřeným světem State of Decay 3 se představila na loňském Xbox Games Showcase, kde studio Undead Labs konečně ukázalo, co si pro nás ty poslední dva roky chystalo. O pokračování jejich zombie série jsme se toho od oznámení nedozvěděli mnoho, ovšem nyní to vypadá, že celá hra by měla běžet na Unreal Enginu 5.

Tyto spekulace odstartovala nabídka pracovní pozice, kterou nabízí studio Undead Labs. V ní se dočteme: „Spolupracujte s naším technickým zvukovým designérem na implementaci zvuku prostřednictvím Blueprints (UE5).“

Problém je v tom, že vůbec není jasné, jestli Undead Labs hledají někoho, kdo bude pracovat na State of Decay 3 či na nějaké dosud neoznámené hře. Na druhou stranu, toto studio nemá na svém kontě jiné hry než ty ze série State of Decay. A jak už to u pokračování sérií bývá, i zde vývojáři určitě budou chtít, aby bylo lepší než díly předchozí, k čemuž by jim mohl přechod na Unreal Engine 5 pomoci.

Unreal Engine 5 zatím ještě není zcela dokončen a od začátku roku je pro zájemce dostupný v preview verzi. Přesto již několik studií ohlásilo, že budou tento nový engine využívat při tvorbě svých her. Můžeme tak zmínit například studio The Coalition stojící za sérií Gears of War, Ninja Theory či inXile Entertainment. První zmiňované studio dokonce připravilo video, ve kterém ukazuje možnosti Unreal Enginu 5 na konzoli Xbox Series X.

State of Decay 3 zatím nemá stanoveno datum vydání, ale víme, že si na hru ještě nějakou dobu počkáme. Titul dorazí na PC a Xbox Series X/S a v den vydání bude dostupný v předplatném Xbox Game Pass.