V pátek, 22. května, na PC, PS4 a Xbox One (koncem roku na Switch) vychází netradiční akční open-world RPG titul Maneater. Netradiční je v tom, že hrajete za žraloka, který se mstí lidem. To vše nám připomíná přes minutu dlouhý trailer ve stylu upoutávky na seriál.

Jako žralok budete bojovat s jinými žraloky, můžete vyskočit z vody a zakousnout se do nebohého rybáře nebo se vyhnout kulkám. Ano, Maneater není a nebude realistickým simulátorem. Místo toho hodlá nabídnout akční a krvavou zábavu pro jednoho hráče, a to v kompletní příběhové kampani sledující žraloka. Vše bude vyprávět Chris Parnell (Saturday Night Live, 30 Rock, Rick a Morty).

Žralok se chce pomstít za vraždu své marky rukou „Šupinatého“ Petea. Moře není pro oba dost velké, a tak vše směřuje k finální konfrontaci. „Šupinatý“ Pete je rybář, který vyrůstal s příběhy o tom, jak jeho otec zabil velkého bílého žraloka. Žraloci jeho otci neprojevili žádné slitování a stejně tak se i Pete chová k nim – loví je, kdekoliv na ně narazí.

Abyste se ale s úhlavním nepřítelem mohli setkat, musíte nejprve žrát, objevovat a vyvíjet se. Budete muset žrát lidi, konzumovat živiny a hledat vzácnou žraločí kořist, abyste se mohli vyvinout nad rámec toho, co zamýšlela příroda.

„Hra je zasazena do nelítostného pobřeží Mexického zálivu. Bojujte o přežití na otevřeném moři, v močálech a řekách, kde nebezpečí číhá v každé hloubce. Ponořte se do živoucího, dýchajícího světa plného hrozeb a odměn. Prozkoumejte potopené vraky, číhejte v bažinách nebo si jen plavte otevřeným mořem a hledejte kořist. Vaše jediné nástroje jsou váš důvtip, vaše čelisti a úžasná schopnost vyvíjet se podle toho, čím se živíte. Na jídelním lístku je úplně všechno… zabíjejte, nebo buďte zabiti,“ dodává tisková zpráva.

Líbí se vám Maneater? Níže ještě gameplay záběry.