Malé nezávislé studio MeanAstronauts chystá hru s licencí slavného lidového hrdiny, který bohatým bere a chudým dává. Ochráncem utlačovaného lidu se stanete v titulu Robin Hood: Builders of Sherwood. Ten kombinuje akční adventuru z pohledu první osoby s RPG prvky a budovatelskou strategií.

V Robin Hood: Builders of Sherwood budete krást, bojovat, pomáhat chudým, rozvíjet lesní vesnici a dbát na blaho její komunity. Vaším prvním úkolem je vybudovat lesní tábor, který bude s příchodem nových obyvatel postupně růst. Je důležité vybrat správné strategické místo pro stavbu tábora v rozsáhlém Sherwoodském lese. Při tom musíte zajistit vhodné životní podmínky, jídlo, oblečení, vybavení a zbraně všeho druhu - od mečů po luky, abyste se mohli bránit a útočit na šerifa Nottinghamu.

Vesnice bude potřebovat lovce, stráže, lupiče, stavitele nebo farmáře. K tomu přidejte obchodování s místními farmami a okolními městy a vznikne vám komplexní titul. Otázkou je, zda ho malé studio dokáže vytvořit. V prvním traileru (úplně nahoře) nevypadá projekt špatně, ale je na něm znát, že v některých případech připomíná spíše mobilní hru. Vývojáři mají velké ambice a tvrdí, že bude mnoho způsobů, jak zbohatnout, budete přepadávat královské konvoje, útočit na rytíře, bojovat s nebezpečnými bandity atd.

Robin Hood: Builders of Sherwood nemá stanovené datum vydání. Pokud vás hra zaujmula, tak 7. 5. 2021 na počítače a konzole vyjde jiný projekt ze světa Robina Hooda - Multiplayerová PvPvE akce Hood: Outlaws & Legends se u Krále zbojníků inspirovala a přinese temný a násilný středověk za tyranské vlády. Hráči dají dohromady vlastní skupiny psanců a budou se snažit ukradnout poklad utiskující a zkorumpované vládě.

Přečtěte si také: Akční adventura Black Panther je v rané fázi vývoje