S koncem roku přichází pravidelné bilancování. Nebudu se tady rozepisovat nad radostmi a strastmi života, ale nad hrami, které hráči nejčastěji dohráli, ale také nad těmi, které z nějakého důvodu odložili a už se k nim nevrátili. Sám takových mám za tento rok hned několik a moc dobře vím, že to často není kvůli tomu, že by daný titul nezaujal, ale zkrátka vyšlo něco nového, já se vrhl na to a zatím nebyl čas se vrátit. To určitě také znáte, že?

Pokud budeme brát v úvahu data od serveru HowLongToBeat, který je zakládá na údajích zaslaných svými uživateli, tak v roce 2021 hráči nejčastěji dohráli survival horor Resident Evil Village. Na druhém místě je Switch exkluzivita Metroid Dread a třetí je PS5 exkluzivita Ratchet & Clank: Rift Apart.

Zajímavé je to z druhého pohledu. První příčku u nejčastěji nedohraných her roku 2021 zabrala nevšední logická adventura Twelve Minutes, která se v první kategorii nachází na šestém místě. Dále tady máme Loop Hero, The Ascent, Outriders a The Medium. Chápu také šesté místo pro Returnal. U této PS5 hardcore střílečky jsem se dostal do druhé části, ale moje nervy řekly rázně dost.

Máme tady také seznam nejhranějších platforem. Na něm kraluje PC, PlayStation 4 a Nintendo Switch. Nová generace konzolí od Sony a Microsoftu je na nižších pozicích, což není překvapivé s ohledem na jejich nedostupnost. Osobně jsem překvapen, že Xbox One je až na pátém místě. Stále se ale drží Xbox 360 na osmém místě a PS2 na desátém místě.

A jak by vypadal váš žebříček? Pochlubte se nám do komentářů.