Insider se solidní historií tvrdí, že v blízké budoucnosti na počítače zamíří spousta prominentních exkluzivit PlayStationu.

PC hráči se podle něj mají těšit na Bloodborne, kolekci Uncharted (pravděpodobně Uncharted: The Nathan Drake Collection s třemi přepracovanými díly z PS3), Ghost of Tsushima a God of War.

První jmenovaný titul je hardcore RPG od tvůrců Dark Souls. Kolekce Uncharted jsou první tři dobrodružství oblíbeného dobrodruha Nathana Drakea. Ghost of Tsushima je loňská novinka a jedná se o akční adventuru zasazenou do feudálního Japonska, kde hrajete za samuraje. U God of War je s největší pravděpodobností myšlen severský výlet bouřliváka Krata, tedy díl z roku 2018. Až na Bloodborne obsahují všechny hry na PS4 české titulky.

Informace pocházejí od známého twitterového účtu CrazyLeaksOnATrain. Ten v minulosti několikrát tvrdil, že na cestě je PC verze Bloodborne. K oznámení ale zatím nedošlo. Místo toho CrazyLeaksOnATrain správně předpověděl exkluzivitu PC verzí Kingdom Hearts na Epic Games Store, remaster Ninja Gaiden Trilogy nebo PC verzi Nioh 2.

Společnost Sony minulý rok na počítače vydala akční adventuru Horizon Zero Dawn. Šlo o první hru od PlayStation Studios pro PC. Na jaře letošního roku bude následovat Days Gone a generální ředitel japonské společnosti se nedávno nechal slyšet, že na PC budou dostupné další jejich hry. Konkrétní ale nebyl.

„V souvislosti s hraním na PC máme na cestě celou řadu her, počínaje Days Gone, které vyjde letos na jaře,“ prozradil Jim Ryan pro GQ Magazine. Podle šéfa videoherní divize Sony jde o touhu přinést PlayStation exkluzivity dalším hráčům, kteří nemají konzoli. Rozšiřování fanouškovské základny je důležité také z finančního hlediska. Ryan zdůrazňuje, že jednotlivé značky PlayStationu rostou a jejich vývoj je stále nákladnější.

Přečtěte si také: U PC verze Days Gone je doporučován SSD disk

Pokud se zpráva od CrazyLeaksOnATrain potvrdí, tak si PC hráči užijí velmi zdařilé hry. Tedy za předpokladu, že vývojáři pohlídají technickou stránku, respektive optimalizaci.