Nvidia GeForce Game Ready ovladače debutovaly před téměř 8 lety: v květnu 2014. A stále představují špičku ve své třídě. Nové video vysvětluje, co je potřeba k dosažení jejich „Game Ready“ statusu.

Proces testování zahrnuje více než 1 000 různých testů napříč vydanými i připravovanými tituly během jediného dne. V součtu je to pak více než 1,8 milionu hodin testování jen v uplynulém roce 2021. Pro představu: znamená to více než 214 kalendářních let investovaných do kvality Game Ready Driver za jediný rok.

Video vychází u příležitosti Game Ready ovladačů pro hru Dune: Spice Wars. Nvidia také představila Reflex Stats, takže si hráči mohou zobrazit měření zpoždění v reálném čase v některých svých oblíbených střílečkách.

„GeForce Game Ready ovladače přinášejí optimalizace pro širokou škálu oblíbených her, protože jsou vyladěny ve spolupráci s vývojáři. A také důkladně testovány na tisících hardwarových konfiguracích stolních počítačů i notebooků pro dosažení maximálního výkonu a spolehlivosti,“ uvádí Nvidia.

Program Nvidia Game Ready ovladačů byl od základu vytvořen jako metoda, která má poskytnout nejlepší možný herní zážitek. Přináší efektivní a pravidelný transfer aktuálních buildů hry i ovladačů mezi společností Nvidia a vývojáři, jehož výsledkem je postupná iterace verzí do finální, optimalizované podoby.

Video má české titulky

„Partneři z řad vývojářů jsou obvykle nuceni přestat pracovat na buildu určeném pro uvedení na trh po dosažení milníku ‚GOLD master‘, aby se mohli soustředit na aktualizace a patche po uvedení hry na trh. Nvidia pokračuje v optimalizaci ovladačů až do jejího vydání,“ zasvěcuje nás do procesu společnost.

Vzhledem k tomu, jak nedílnou součástí celkového herního zážitku ovladače jsou, nevydává Nvidia verzi „Beta Game Ready“. Také díky tomu jsou všechny Game Ready ovladače certifikovány Microsoftem na úrovni WHQL.

Společnost Nvidia uvedla na trh přes 150 verzí Game Ready ovladačů s podporou více než 400 her hned po jejich vydání. Jen v roce 2021 to bylo 20 ovladačů Game Ready Drivers s podporou 75 titulů. A kromě těchto her zaměstnává i týmy věnující se Unreal Enginu, Unity a dalším enginům. Díky tomu dostávají každoročně podporu tisíce nezávislých her pro PC na těchto enginech založených.

Statusu Game Ready vděčí ovladače díky práci stovek odborníků, tisícům testovacích PC, rozsáhlým investicím a úzké spolupráci s vývojáři. Náročný proces zajišťuje, že každé Game Ready ovladače jsou měsíc co měsíc optimalizovány pro oblíbené novinky.

„Společnost Nvidia je naším blízkým partnerem již mnoho let. Úzká vzájemná spolupráce během celého cyklu vývoje her zajišťuje, že ovladače Game Ready jsou speciálně optimalizovány pro naše hry a poskytují vynikající kompatibilitu, stabilitu a výkon. Díky tomuto přístupu si naši hráči mohou vychutnat nejlepší možný herní zážitek již od prvního dne,“ říká Billy Khan, Director of Engine Technology z id Software.

„Týmy pro Game Ready ovladače společnosti Nvidia fungují jako rozšíření našich vlastních interních týmů. Pomáhají nám hry lépe optimalizovat a maximalizovat jejich kompatibilitu napříč řadou PC konfigurací, což majitelům GeForce přináší lepší a spolehlivější zážitek,“ přidává se Nicolas Rioux, Global Deputy VP of Production Technology z Ubisoftu.

„Jsme odhodláni vytvářet inovativní, imerzivní a emocionální herní zážitky. Program Game Ready Driver společnosti Nvidia nám umožnil maximalizovat výkon a spolehlivost našich her. Hráči díky tomu mohou zůstat plně ponořeni do těchto příběhů!“ dodal Francois Perraton, Senior Technical Producer z Eidos-Montréal.