Před týdnem se potvrdily spekulace staré několik měsíců. Britské studio Playground Games, které je podepsáno za sérií Forza Horizon, ve svém novém týmu připravuje návrat oblíbeného Fable. Ze hry jsme viděli minutový teaser trailer, což stačilo k tomu, aby fanoušci křičeli nadšením stejně jako Fiola.

Nové Fable je restartem známé série. Vývojáři kladou důraz na rovnováhu mezi starými a novými nápady, které jim umožní posunout zážitek na novou úroveň. Matt Booty, šéf Xbox Game Studios, přirovnává Fable k novým filmům Star Wars. Jde prý o stejnou výzvu. „Scénáristé a režisér Hvězdných válek měli své nápady, nabídli divákům nová místa, ale současně se drželi tradic. Věřím, že Playground mají dobrou vizi,“ prohlásil Booty v rozhovoru s magazínem The Guardian.

Booty věří, že nové Fable bude velmi kvalitní RPG zasazené do otevřeného světa. Vývojářům z Playground Games věří a ví, že mají zkušenosti s detaily v otevřeném světě díky sérii Forza Horizon.

Pokud máte pochybnosti nad týmem, tak kreativním ředitel nového Fable je Ralph Fulton, jenž pracuje v Playground Games více než deset let a podílel se na všech dílech Forzy Horizon. Mezi scénáristy a lidmi odpovědnými za příběh najdeme několik bývalých vývojářů Batmanu: Arkham Knight, včetně Martina Lancastera, jenž zastává pozici hlavního scénáristy, zatímco Kim MacAskill je senior scénáristkou.

V týmu je dále Will Kennedy z Rockstaru (GTA V a GTA Online), vedoucí designér Juan Fernández de Simón z Ninja Theory (Hellblade: Senua's Sacrifice), designér úrovní Borderlands 3 a Battleborn Hunter Wright či designér úkolů Joe Mckernan z Forzy Horizon, který si odskočil ke Guerrilla Games a měl prsty v Horizon Zero Dawn.

Přečtěte si také: Arzenál Xboxu pro novou generaci - Indian Now!

Za prostředí je zodpovědný Adam Olsson, jenž má v životopisu The Division 2, a Scotty Brown, který má zkušenosti z Mass Effectu 3 a Dead Space 2. Dalším na palubě je hlavní designér postav Tom Isaksan z Ubisoftu a IO Interactive (série Hitman). Aby toho nebylo málo, tak tým doplnil producent Ian Mitchell z Dragon Age: Inquisition, Mass Effect: Andromeda a Star Wars Battlefront 2 nebo senior producent Sean Eyestone z Metal Gear Solid 4 a 5.

Fable je ve vývoji pro Xbox Series X a PC. Datum vydání odhaleno nebylo, ale vypadá to, že si na hru ještě několik let počkáme. Před časem se objevily spekulace, že půjde o masivně multiplayerovou hru, což několik novinářů vyvrátilo společně s insiderem, jenž jako první o novém Fable mluvit - ještě před oficiálním oznámením.