Obrovská aktualizace pro Cyberpunk 2077 měla opravit spoustu chyb a problémů, které očekávané akční RPG od tvůrců Zaklínače trápí. Jak ale ukazuje porovnání od hráčů, tak k velkým změnám v optimalizaci na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One nedošlo. Hráči oceňují odstranění otravných chyb.

Patch 1.2 vyšel včera odpoledne pro počítačové a konzolové verze Cyberpunku 2077. CD Projekt RED sliboval řadu vylepšení ve výkonu hry, zejména na konzolích předešlé generace. Srovnání od fanoušků ale dokládá, že na konzolích k výraznému zlepšení nedošlo. Frekvence snímků za sekundu je na základní PS4 téměř identická, i když se zdá být o něco stabilnější v centru velkoměsta. Zamrzí, že při boji s několika nepřáteli mohou snímky klesnout pod hodnotu 20FPS.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077: vyšel patch 1.2 a přináší obrovské množství oprav

Po nainstalování patche 1.2 je stále viditelné pomalé načítání textur. Jde o jeden z největších problémů na PS4 a Xbox One. Hráči si dokonce všimli, že některé textury se po aktualizaci načítání ještě pomaleji, například obličej barmana v testu nahoře.

Jak vidno, Cyberpunk 2077 má stále viditelné problémy na slabších konzolích. CD Projekt RED se trápí s optimalizací na nevýkonném hardwaru a v současné době není jisté, zda vůbec někdy dojde k výraznějšímu vylepšení. Problémy jsou také na Xboxu One S a testy dokládají, že se moc nezlepšil ani výkon PC verze.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 bude mít tři placená rozšíření?

Aby toho nebylo málo, tak hráči na PC si stěžují po aktualizaci 1.2 na černou obrazovku, častější pády hry při jejím spuštění, výrazné poklesy frekvence snímků za sekundu a na špatné využití výkonu grafické karty.

Kladné body si polské studio připisuje za odstranění otravných chyb. Ty mnohdy bránily v hraní a narušovaly zážitek.

Cyberpunk 2077 vyšel koncem minulého roku s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S funguje hra prostřednictvím zpětné kompatibility. Silnější hardware next-gen konzolí od Sony a Microsoftu je i přes absenci vylepšení ze strany vývojářů znát. CD Projekt RED plánuje v budoucnu vydat bezplatnou aktualizaci s vylepšením pro PS5 a Xbox Series X/S.

Přečtěte si také: Rozjeli jsme Cyberpunk na počítači za 2000 Kč s GeForce Now