Ve čtvrtek společnost Sony konečně ukázala systém a uživatelské rozhraní PlayStationu 5, které ve srovnání s PlayStation 4 je jiné a nabízí nové možnosti. Důležitou novinkou je například PlayStation Store. Obchod je integrován přímo do systému, nejde tedy o samostatnou aplikaci jako u PS4.

Sony se s PS5 zaměřila na zážitek hráčů a nové karty mají vylepšit integraci s hrami a usnadnit postup v nich. Celkově má být rozhraní efektivnější, jednodušší a intuitivnější. Povedlo se to? Zaujalo vás uživatelské rozraní PlayStationu 5? Hlasujte v anketě a napište nám komentář se svým názorem.

Já osobně si budu chtít rozhraní nejprve vyzkoušet. Jedno video mi nestačí k tomu, abych si na něj udělal nějaký skálopevný názor. Především na speciální karty informující o postupu hrou a rady, které jako předplatitel PS Plus budu moci využívat. Plus, kolik her bude tyto nové funkce vlastně podporovat, jelikož bude nutné, aby vývojáři své hry na tyto novinky připravili.

Přečtěte si také: Sony konečně ukázala systém a uživatelské rozhraní PlayStation 5

PlayStation 5 dorazí na evropský trh 19. 11. letošního roku za 13 490 Kč (499 euro). Verze bez Blu-ray mechaniky je za 10 790 Kč (399 euro).