Aktualizace: Společnost Bandai Namco přinesla další detaily o tom, jak Elden Ring poběží na konzolích a PC. Více zde.

Využije očekávaná novinka od studia FromSoftware možnosti nové generace konzolí, i když je ve vývoji několik let a bude hratelná na PlayStationu 4 a Xboxu One? Už nějakou dobu víme, že k dispozici bude bezplatné vylepšení pro PS5 a Xbox Series X.

Díky popisku v obchodě GameStop se dozvídáme, že PlayStation 5 a Xbox Series X verze budou mít dva herní režimy. U Elden Ring má být na výběr režim výkonu, v němž titul poběží při 60 snímcích za sekundu, nebo grafický režim s vyšší vizuální kvalitou a rozlišením až 4K.

Informace jsou zatím uvedeny pouze pro PS5, lze očekávat, že to samé bude i na Xboxu Series X. V remaku Demon's Souls, jenž vytvořilo studio Bluepoint Games pro PlayStation 5, je možné vybrat si mezi nativním 4K a výkonem, jenž udrží plynulých 60 snímků za sekundu v upscalované 4K grafice.

Nedávno jsme se mohli podívat na více než 15 minut nových gameplay záběrů. Kolega Honza Kalný pilně testuje betu a již brzy vám přinese své dojmy. Plná verze Elden Ring vychází 25. 2. 2022 pro PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X a Xbox Series S.