Majitelé konzole PlayStation 5 se zlobí na Sony, že nadcházející exkluzivity budou mezigeneračními hrami a nevyužijí plný potenciál nové generace hardwaru. V případě Horizon Forbidden West se dozvídáme detaily o možnostech, které budou dostupné pouze na PS5.

Na oficiálních stránkách PlayStation Store se dozvídáme, že studio Guerrilla Games připravuje podporu pro audio technologii 3D Tempest, rozlišení 4K s HDR a 60 snímků za sekundu v režimu Performance.

Lákáni jsme na ohromující grafiku. Zažít máme rozhlehlý svět v rozlišení 4K s HDR. „Od vrcholků hor až po malé větvičky listů – vše je v obrovském měřítku zpracováno do neuvěřitelných detailů. Režim Performance využívá snímkovou frekvenci 60 fps a dále zlepšuje plynulost pohybu, animací a ovládání,“ uvádí Sony.

Samozřejmostí je využití SSD disku pro rychlé nahrávání hry, rychlé cestování po mapě a téměř okamžitý návrat do hry.

V kompatibilních sluchátkách a z vestavěných televizních reproduktorech se zaposloucháte do světa, který kolem vás ožije díky zvukovému systému Tempest 3D AudioTech konzole PS5. Při prozkoumávání prostředí plného divokých zvířat a strojů uslyšíte šumění vegetace ve větru, přelety ptáků nad hlavou i velké mechanické stroje plovoucí ve vodě pod vámi.

Díky haptické odezvě ovladače DualSense máte zase prožít každý Aloyin souboj téměř na vlastní kůži. „Vnímej stébla trávy, o která se budeš otírat při nenápadném postupu, údery zblízka proti strojům i obrněným lidským protivníkům a směrový dopad nepřátelských útoků, když se jim snažíš vyhnout," dodává Sony.

Novou úroveň pohlcení si máme vychutnat při interakci s různými objekty pomocí adaptivních spouští ovladače DualSense. Ucítíte napětí tětivy svého luku, tah svého nového zachytávacího nástroje a odpor spouští těžkých kmenových a mechanických zbraní.

Připomínáme, že Horizon Forbidden West vyjde 18. 2. 2022 s českými titulky na PlayStation 5 a PlayStation 4.

Poslední gameplay trailer s českými titulky