U série Assassin's Creed jsme dlouhé roky byli zvyklí na oficiální českou lokalizaci. Z důvodu škrtů v Ubisoftu ale v Assassin's Creed Valhalla. Náhradu od podzimu minulého roku připravují fanoušci. Ti se nyní podělili o informace o tom, jak jsou na tom.

Navzdory zpomalení kvůli letním dovoleným a práci na Outriders jsou „daleko v Británii“. Hotovy jsou příběhové úkoly z několika oblastí v Británii.

Přeloženo je 13 000 řádků. Jde o většinu rozhraní, úkolů, schopností, popisků, deníků a voleb v dialozích. A k tomu odhadem několik tisíc řádků dialogů.

Celkový rozsah textu ve hře činí více než 2600 normostran. Pro Assassin's Creed Valhalla ale průběžně vychází dodatečný obsah a aktualizace s dalšími novinkami. K tomu se chtějí autoři předběžně dostat v roce 2022. V budoucnu by měly být přeloženy všechna příběhová rozšíření společně s festivaly a novou výzbrojí. Texty festivalů a nové výzbroje jsou součástí základní hry, překládají se průběžně.

Co se Discovery Tour: Viking Age týče, tak tento historický výukový výlet bude tentokrát více interaktivní, budete hrát za různé postavy a plnit jednoduché úkoly, a přitom poznávat svět raného středověku. „Zatím ho překládat nebudeme, uvidí se později, také podle zájmu hráčů,“ uvádí tým fareflame.

Závěrem zprávy překladatelé varují, že se potýkají s technickými problémy. Detailně je hodlají přiblížit v příštím roce. Mezitím přijali dva nováčky a jeden kolega odpadl. Tím hlavním je ale nová kvalitní postava. Řady posílil zkušený SpiderCZ, který s nimi už spolupracoval. Odvedl spoustu práce na češtině Expeditions Viking a mimo jiné pracuje na češtině pro Chernobylite.

Čeština pro PC verzi Assassin's Creed Valhalla nemá v současné době stanovené datum vydání.