Real-time strategie Iron Harvest nás zavede do alternativní historie roku 1920, která se nachází na pokraji industriálního rozmachu. Díky tomu mohou lidé vytvářet obří stroje, které jim mají pomáhat nejen v běžném životě, ale především v boji.

Nyní se nám pomocí traileru blíže představuje Rusviet, jedna ze tří frakcí, za kterou si ve hře budeme moci zahrát. Na výběr tedy bude i republika Polania a Saxonská říše.

Přečtěte si také: Alternativní historii po konci Velké války zažijete v Iron Harvest. Real-time strategie bude k vyzkoušení v demu

Jak už název napovídá, Rusviet je zdejší obdobou Ruska. V čele říše stojí car Nikolaj, který se snaží zemi udržet pod kontrolou, aby si zachoval svou politickou moc. Bohužel zemí však zmítá neklid a sociální nestabilita, zejména po Velké válce. Revoluce je tedy na spadnutí a stát nachází pospolnost jedině v konfliktu se svými sousedy.

Rusviet pro své nepřátele představuje hodně nebezpečnou hrozbu. Jedná se o velmi rozvinutý stát s obří armádou a velkou chutí k boji. To ostatně dokazuje velmi působivý arzenál, kterým Rusviet disponuje. Cílem jejich mechů je si nepřítele zcela podrobit. Nezaměřují se na rychlost, ale na efektivitu a odolnost.

Krásným příkladem je stroj SHM-69 Serp. Jeho jméno vám tak trochu napoví, že s touhle obří mašinou si není radno zahrávat. Tento pomalý, ale odolný chodec má totiž k oběma ramenům přidělané gigantické kosy, kterými může snadno rozsekat nepřátelské brnění.

SHM-60 Groza naopak představuje ideální řešení pro takticky orientované mise. Jedná se o nejrychlejší rusvietskou jednotku, která zároveň umí nepřátele překvapit i ze zálohy, jelikož může skákat. Hodí se zejména pro boj s lidmi, ale i mechům umí pořádně zatopit.

SHM-68 Nakovalnya se bude jakožto artilerní jednotka hodit zejména na vzdálené cíle. Svými raketami dokáže zasáhnout rozsáhlé oblasti a napáchat mnoho škod. Bohužel je ale se svými pavoučími nožkami a koly dost pomalá, tím pádem i zranitelná.

V traileru vidíme i mecha, který umí chrlit oheň. Nepřátelské jednotky proti této bestii nemají šanci a během chvilky z nich nezbude zhola nic.

Každá frakce má i své tři hrdiny, každého s unikátními schopnostmi a vlastnostmi. V traileru se nám představuje Olga Romanova, která na zádech sibiřské tygřice jménem Changa neúnavně bojuje za cara Nikolaje a ideály své vlasti.

Olga by se vám měla hodit jak při stealth postupu, tak i v ostrém boji. Mimo tygra totiž používá šavli na blízko a nabitý samopal na dálku. A ani proti mechům není tak úplně v nevýhodě. S její pomocí na ně můžete nastražit past v podobě dynamitu.

Hry Iron Harvest bychom se měli dočkat už 1. 9. tohoto roku ve verzích pro PC, PS4 a Xbox One.