Ion Maiden, teď nové Ion Fury už je nějakou dobu v Early Accesu, nicméně proč najednou změna názvu? Jestli vám původní název hry nic neříká, možná znáte kapelu Iron Maiden. A právě tato kapela je důvodem, proč se název mění, přesněji řečeno aby nevznikly žádné právní problémy, protože podobnost původního názvu hry a kapely je očividná.

„Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli přejmenovat naší první střílečku Ion Maiden na Ion Fury,“ řekl Mike Nielsen, generální ředitel 3D Realms.

Proběhla tedy změna názvu, loga a podobně. Co se tedy týče hry samotné, pokud jste o ní ještě neslyšeli, jedná se o hru, která je vytvořena na enginu Build. Ten poháněl klasiky z 90. let jako Duke Nukem 3D, Blood and Shadow Warrior... Hra tak vypadá, jako kdyby nepatřila do tohoto století, což je věc, kterou především starší hráči jistě ocení. Ion Fury se snaží vzít to nejlepší jak ze známých klasik, tak i z moderních her.

Čtvrteční tisková zpráva uvedla, že Ion Fury „spojuje nostalgický vzhled s dnešními technologiemi, aby vytvořila dokonalého střelce.“ Ion Fury bude obsahovat moderní funkce, jako je automatické ukládání, headshoty, podpora širokoúhlého obrazu a vylepšenou fyziku s typickými retro vizuály.

Na oslavu střílečky vytvořené v enginu Build hra dostává i speciální edici Big Box. Ta obsahuje USB Drive ve tvaru Bowling IBomb, plakát, keycard, které najdete i ve hře, dále pak brožury, šňůra na krk a samozřejmě samotnou hru Ion Fury. To vše za 59,99 dollarů.

Hra je prozatím dostupná na Steamu v Early Accesu za 19,99 dollarů. Jelikož se však hra od svého uvedení rozšířila, tak od 18. července bude stát 24,99 dollarů. Pokud vás tedy nostalgická atmosféra, kterou hra nabízí zaujala, je pravý čas ke koupi. Hra samotná pak vychází 15. srpna na PC, s tím, že později bychom se měli dočkat i verze na konzole. Co se týče speciální edice Big Box, tak tu si můžete již nyní předobjednat zde. A jak se hra líbí vám?