Po krátkých ukázkách jsme se dočkali gameplay traileru, který prozrazuje více o sci-fi dobrodružném thrilleru Invincible. Ten vzniká v polském studiu Starward Industries, kde na něm pracují bývalí zaměstnanci CD Projektu RED (Zaklínač 3, Cyberpunk 2077) a Techlandu (Dead Island, Dying Light).

Příběh thrilleru se inspiroval u stejnojmenného románu polského spisovatele Stanisława Lema z roku 1964. V češtině se space opera prodává pod názvem Nepřemožitelný.

Zpět ke gameplay traileru. Ten potvrzuje nelineární příběh, v němž vaše rozhodnutí určují, jak se vám bude dařit v nebezpečném sci-fi světa. Jak velkou roli ale bude hrát akce, boj a přežití, to zatím není jasné. Video slouží jako komentář vývojářů. Marek Markuszewski, šéf celého projektu, nám prozradil, že – na rozdíl od knihy Lema – je hlavním hrdinou připravovaného dobrodružství kosmonautka jménem Yasna (v románu se taková postava vůbec nevyskytuje). Dle dřívějších tiskových zpráv má jít o vědkyni.

Jedním z důležitých dějových motivů hry má být napětí mezi dvěma velmoci. Vše se odehraje z pohledu první osoby na tajemné a nepřátelské pouští planetě Regis 3, kde budete bojovat s roboty připomínající pavouky. To vše a mnohem víc v jiné časové ose, digitální éra nenastala a všechna zařízení, včetně skeneru a průzkumného vozidla, budou založena na analogové technologii.

Pokud vás zaujal retrostyl, tak ho autoři nazývají atompunk. Grafika jinak vypadá pěkně, tak uvidíme, jak na tom bude hratelnost.

Invincible míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Zahrát si máme v roce 2022.