Z Xbox Game Studios se za poslední roky stal kolos. Na palubě najdeme více než 30 studií a mnohé z nich mají více než jeden tým. Výsledkem je, že připravují přes 60 nejrůznějších projektů.

Přehledně je to znázorněno ve fanouškovské infografice od twitterového uživatele WorldOfDarknesss, kde už je započítána i akvizice Activisionu Blizzard, stejně tak projekty v rámci externích týmů.

Jak si sami můžete ověřit, od Microsoftu se v nadcházejících letech můžeme těšit na zajímavé a různorodé hry. O mnohých z nich uslyšíme 12. 6. na Xbox & Bethesda Games Showcase, kde se podle Jeze Cordena z Windows Central dočkáme i nových záběrů z Diabla 4, zatímco Call of Duty: Modern Warfare 2 má ukázat Sony.

Corden a youtuber Rand nevylučují oznámení nové hry od studia The Coalition (tvůrci série Gears), gameplay z Redfallu a čerstvou porci detailů o As Dusk Falls. Možná se dočkáme i představení zatím tajného titulu, na kterém pracuje Compulsion Games (tým zodpovědný za We Happy Few).

Corden měl také slyšet spekulace o několika neoznámených spin-offech Minecraftu a o novém projektu od 343 Industries, údajně je zasazen do světa Halo, ale nesouvisí s Halo Infinite.