Dobré ráno. Dvě hry zdarma na Epic Games Store. Back 4 Blood vyžaduje internet i v singleplayeru. Vrací se Xbox Design Lab. Rocket League se spojuje s Rychle a zběsile. Kooperativní It Takes Two od autorů A Way Out je úspěšné.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Indiana Jones od Bethesdy a studia MachineGames je stále ve velmi rané fázi vývoje. Vše se rozběhlo až v době, kdy společnost oznámila uzavření dohody se společnostmi Lucasfilm a Disney - stejný proces byl v případě Star Wars od Ubisoftu. Jak víme, hra bude vyprávět zcela originální, samostatný příběh odehrávající se na vrcholu kariéry slavného dobrodruha.

- A co Wolfenstein 3? Pravděpodobně na něm už několik let pracuje hlavní divize MachineGames, která poslední velkou hru vytvořila v roce 2017. Pete Hines nechtěl být konkrétní. Viceprezident pro globální marketing a komunikaci v Bethesdě fanouškům vzkázal, že o Wolfensteina nemusejí mít obavy. „Můžete mě zařadit na první místo v seznamu lidí, kteří chtějí vidět další hru ze série Wolfenstein, takže nemějte žádné obavy,“ prohlásil Hines.

Přečtěte si také: Senua's Saga Hellblade 2 není klasickým pokračováním

- Ve studiu Ubisoft Massive, které vytvořili sérii The Division a pracuje na Avatar: Frontiers of Pandora a open-world projektu Star Wars, se musejí obejít bez výkonného ředitele Davida Polfeldta. Ten po bouřlivém roce, jenž zahrnoval obvinění ze zneužívání a nevhodné chování, rezignoval na svou pozici. Přitom nebyl zapleten do aféry. Dle všeho potřebuje po více než 12 letech ve vedení studia změnu. Bere si šestiměsíční dovolenou a poté se vrátí do Ubisoftu připraven na novou výzvu v blíže nespecifikované strategické pozici.

- Na Epic Games Store si do digitální knihovny můžete přidat Overcooked 2 a Hell is Other Demons. Hry budou k dispozici do 24. 6. Pak je nahradí plošinovka Sonic Mania a klasické arkádové závody Horizon Chase Turbo.

- Po zhruba roční přestávce je služba Xbox Design Lab opět v provozu a umožňuje vám si navrhnout vlastní barevné provedení nového Xbox ovladače pro PC a Xbox Series X/S - k dispozici je 18 barev, různé styly tlačítek a gravírování laserem. Doporučená cena ovladače je 69,99 eur, k níž je třeba připočítat dalších 9,99 eur v případě gravírování.

- Zombie střílečka Back 4 Blood nebude fungovat bez připojení k internetu. Novou kooperativní akci od tvůrců Left 4 Dead si bez aktivního online připojení nezahrajete ani v případě kampaně se spolubojovníky ovládanými umělou inteligencí. Vývojáři ale hledají způsoby, jak v budoucnu nabídnout offline režim.

- Uživatelé služby Xbox Game Pass se tento měsíc musejí rozloučit s osmi tituly: Outer Wilds (Xbox), Monster Hunter World (Xbox), Marvel vs Capcom Infinite (Xbox a PC), Battle Chasers: Nightwar (Xbox a PC), Soulcalibur 6 (Xbox), The Messenger (Xbox a PC), Mistover (PC) a Out of the Park Baseball 21 (PC). V posledních týdnech bylo do předplatného přidáno 10 nových her a další se blíží.

- Rocket League vstupuje do fáze crossoveru s Rychle a zběsile (Fast & Furious). Od včerejšího dne jsou ve hře dostupné vozy z posledního dílu vysokooktanové filmové série. V balíčku najdete tři auta: Nissan Skyline, Dodge Charger a Pontiac Fiero za 2400 kreditů (dohromady, samostatně je každé auto za 1000 kreditů). V dalším balíčku za 300 kreditů je 17 speciálních samolepek a další tematické úpravy pro vaše vozy.

Přečtěte si také: Vývojářský deník Stalkera 2 odhaluje další detaily

- Popularita Xboxu v Japonsku nadále roste, a to nejen mezi hráči, ale i tvůrci her. Za celou historii Xboxu nemělo tolik nezávislých japonských týmů k dispozici vývojové verze konzolí Xbox. Podle mluvčího Microsoftu představuje Japonsko nejrychleji rostoucí trh na světě, zejména v posledních 12 měsících. Americká společnost ho tak nemůže ignorovat.

- Kooperativní It Takes Two od autorů A Way Out z Hazelight Studios prodalo dva miliony kusů. Hra vyšla na začátku tohoto roku a jde o další úspěch Josefa Farese, která vytvořil povedený, rozmanitý a kreativní titul. Dva miliony kusů je na takovou hru skvělé, když si vezmeme, že je postavena na Friend's Passu - do hry můžete pozvat kamaráda a ten ji s vámi může odehrát aniž by si ji musel kupovat.

- Tým z Bethesda Game Studios Austin, jenž pracoval na zrušeném projektu Battlecry, pracuje na něčem novém. Po podpoře jiných studií (například pomoc s DLC pro Doom z roku 2016 a Fallout 76) chystají vlastní projekt. O co by mohlo jít? Nedávno zvěsti navrhovaly „SpyTeam“ nebo „Giant Monster News“, ale víc bohužel nevíme.

- THQ Nordic uvedla na trh We Are Football. Fotbalový simulátor s kariérou virtuálního trenéra si můžete koupit na PC za 34,99 eur.

Přečtěte si také: Sony chystá velkou aktualizaci firmwaru PS5 s novými funkcemi