Dobré ráno. Další informace z hackerského útoku na Capcom. Red Dead Redemption: The Outlaws Collection je podvod. Uctění památky Stana Leeho ve Spider-Manovi. Cyberpunk 2077 v rukou hráčů.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ve skladech už jsou nachystány fyzické verze očekávaného Cyberpunku 2077. Pravděpodobně z něho někdo odcizil PS4 verzi a na internetu zveřejňuje gameplay záběry z úvodu hry, včetně editoru s vytvořením postavy. Tato videa obsahují spoilery. Dávejte si tak v těchto a dalších týdnech pozor.

- Na internetu se objevují zvěsti o Red Dead Redemption: The Outlaws Collection. Údajně má jít o balíček dvou dílů westernové akce od Rockstaru pro novou generaci konzolí. Rychle ale bylo prokázáno, že jde o falešný důkaz z Amazonu. Nějaký dobrák vytvořil stránku a obal kolekce, aby hráče zmátl. Zack Zwiezen, redaktor Kotaku, si na obrázky posvítil a zjistil, že padělky byly dělány narychlo ve Photoshopu.

- Už zítra na GOG.com vychází PC verze Horizon Zero Dawn Complete Edition, bez protipirátské ochrany. V létě se hra začala prodávat na Steamu za 49,99€.

- Nápad na Immortals Fenyx Rising se zrodil z chyby při vývoji Assassin's Creed Odyssey, která změnila posádku lodi na kyklopy. Právě při řešení této chyby tvůrce napadlo, že by bylo fajn odpoutat se od historie a bez zábran se ponořit do mytologie. Vedení Ubisoftu jim dalo zelenou a začalo vznikat řecké dobrodružství Gods and Monsters, které bylo později přejmenováno na Immortals Fenyx Rising. Hra vyjde 3. 12. na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Switch s českými titulky.

- Demon’s Souls remake mohl mít snadný režim. Kreativní ředitel Gavin Moore ze studia Bluepoint v rozhovoru pro The Washington Post přiznal, že během vývoje o Easy Mode přemýšleli, ale myšlenku rychle odsunuli na vedlejší kolej. Nechtěli výrazně zasahovat do práce původního týmu, tedy japonského studia FromSoftware, které Demon’s Souls vytvořilo (původní titul vyšel v roce 2009 na PS3). Vypadá to, že jedinou věcí, kterou v Bluepoint přidali, jsou tajemné dveře. Ty se nedávno podařilo odemknout prostřednictvím keramických mincí. Za dveřmi se nachází set brnění bosse Penetratora.

- Epic Games Store nabízí zdarma vesmírné dobrodružství Elite Dangerous a The World Next Door. Hry budou dostupné do 26. 11. Poté je vystřídá off-road simulace MudRunner.

- Hackeři zveřejnili další části dat, které získali při útoku na servery Capcomu. Podle těchto dat japonská společnost připravuje dvě zbrusu nové značky, Resident Evil 4 Remake, Resident Evil Apocalypse, Resident Evil Hunk, Dragon’s Dogma 2, Monster Hunter 6, Onimusha New York, Captain Commando, Final Fight Remake, Power Stone Remake a patrně i Street Fighter 6.

Přečtěte si také: Vesmírný konflikt, který se skutečně stal - EVE Online

- Ve hře Spider-Man z roku 2018 se Stan Lee objevil v restauraci při jedné filmové scéně. Krátce poté zemřel v našem světě. Insomniac Games se rozhodli ho hráčům připomenout ve formě památníku v titulu Spider-Man: Miles Morales. Ten najdeme ve středu Central Parku a za jeho návštěvu získáte trofej. Tím ale nekončíme, vývojáři potvrdili, že ulice Boseman Way byla pojmenována po herci Black Panthera, Chadwicka Bosemana, který zemřel 28. 8. letošního roku.

- Cyberpunk 2077 bude ray-tracing na grafických kartách od AMD podporovat později. V CD Projektu RED pracují na tom, aby efekty sledování paprsků si mohli co nejdříve vychutnat i majitelé karet od AMD.

- Producent série Yakuza popřel nedávné spekulace o pokračování Yakuza: Like a Dragon. Dle neoficiálních informací se má další díl jmenovat Yakuza: Like an Ashura a nést se ve stejném duchu jako Like a Dragon - s tím rozdílem, že bychom údajně měli hrát za mladého Watese. Den poté zveřejnil Yokoyama tweet, v němž vše popřel.

- Toyota GR Yaris je dalším novým vozem v Gran Turismo Sport. Ve hře si ho můžete koupit poté, co stáhnete nejnovější bezplatnou aktualizaci. Tu doprovodil trailer:

- Do 2. 12. můžete hrát zdarma Star Citizen a užívat si vesmírné bitvy plnými doušky. Stačí se zaregistrovat na oficiálních stránkách, případně se přihlásit k již dříve vytvořenému účtu a hru stáhnout. Vývojáři každý den nabídnou hráčům jiný obsah, včetně různých lodí.

- Madden NFL 21 je první next-gen hrou od EA, která se prodává za zvýšenou cenu. Americká společnost se rozhodla PS5 a Xbox Series X/S verze prodávat za 70 dolarů/eur. Kromě hry získají hráči také bonusy do Ultimate Team. Zajímavé ovšem je, že PS4 a Xbox One verze se prodávají za původní cenu a lze je bezplatně vylepšit pro next-gen. Jedinou podmínkou je, abyste tak učinili do vydání Madden NFL 22.

Přečtěte si také: Sony o budoucnosti PS5 a hrách definujících novou generaci

- Minulý týden se na Steamu nejlépe prodával Cyberpunk 2077 v předobjednávce. Dále Valve Index VR Kit, Phasmophobia, Among Us, Football Manager 2021, Sekuna: Of Rice and Ruin, Destiny 2: Beyond Light + Season, Hades, Wallpaper Engine a Total War: WARHAMMER II - The Twisted & The Twilight.

- Problém s hlučností PlayStationu 5 způsobil banální problém. Poukázal na něj Frank Keienburg z vývojového studia Supercell. Ten na Twitteru sdílel své zjištění. Přišel na to, že hluk v PS5 způsobil lepicí štítek na cívce. Když ho dotyčný odstranil, tak problém zmizel.