Minulé léto na E3 v Los Angeles oznámil Ubisoft novou značku od studia Ubisoft Quebec, autoři Assassin's Creed Odyssey. Jmenovala se Gods & Monsters a měla přinést barevný otevřený svět s příběhem zapomenutého hrdiny, který má zachránit svět. Grafický styl evokoval úspěšnou exkluzivitu Nintenda s názvem The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Možná to byl důvod pro změnu. Za pouhý rok se titul Gods & Monsters změnil v Immortals: Fenyx Rising, má temnější svět a přináší souboje s mytologickými příšerami.

Jinak jde o akční adventuru z pohledu třetí osoby, která oplývá humorem. Je zasazena do otevřeného světa se sedmi jedinečnými oblastmi. Každý region je spojen s jiným řeckým bohem. Hrát budete za hlavní hrdinku jménem Fenyx. Ta se snaží zachránit řecké bohy před temnou kletbou.

Při boji s mytologickými příšerami, jako jsou kyklopové s jedním okem a medúzy, a titány budete využívat ikonické síly bohů a bájných hrdinů. Zmíněn je Achillův meč a Daidalova křídla. Boj se tedy bude odehrávat na zemi i ve vzduchu. Dále telekineze a naváděcí šípy.

Při tom všem budete řešit hádanky a důležité je, že ve hře nebudou žádné věže, na které byste museli lézt a rozhlédnout se z nich, abyste viděli část světa jako v Assassin's Creed.

Immortals: Fenyx Rising vyjde 3. 12. letošního roku s českými titulky na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X a Series S, Xbox One a Nintendo Switch. Více se o hře dozvíte už brzy z našeho exkluzivního preview.