Společnost Ikea představila novou řadu, která vznikla ve spolupráci s Asus Republic of Gamers, a zaměřuje se na trh chytrých domácností s produkty souvisejících s videohrami.

Konkrétně jde o sérii herních stolů a židlí, kterou Ikea vytvořila ve spolupráci s Asus ROG. Mezi nejzajímavější produkty patří stoly s nastavitelnou výškou, jako Uppspel s elektronickým ovládáním výšky desky stolu v ceně od 450 do 499 eur a Utespelare s ručně nastavitelnou výškou a integrovaným systémem pro vedení kabelů za 99 eur.

Set si můžete složit podle svého. Nemohou pochopitelně chybět židle, zejména dvě nové ergonomické řady, které jdou souběžně s modely stolů: Utespelare s polstrovaným potahem ve stylu eko kůže za 99 eur, Matchspel z prodyšné tkaniny a nastavitelnou opěrkou hlavy za 149 eur a Huvudspelare za 55 eur.

Ikea tvrdí, že má řešení pro každého, včetně problémů s malým nebo sdíleným prostorem. Na další informace, zejména o cenách v České republice, si musíme ještě počkat. Nábytek by měl být k dostání od října tohoto roku.