Spolupráci světu oznámili dva poněkud netradiční partneři. Jedním z nich je slavná švédská firma na masové kuličky IKEA, která mimo tento lahodný pokrm vyrábí i nábytek za velice dostupnou cenu. Na druhé straně nového partnerství stojí firma ASUS, která je známá výrobou počítačů a dalšího příslušenství. Společně se tyto dvě korporace rozhodly přinést světu nový nábytek, zaměřený na hráče a zároveň jej prodávat za dostupnou cenu. Pro tyto účely dokonce společnosti vytvořily řadu workshopů pro profesionální i příležitostné hráče, aby objevily, co všechno tato skupina pro maximální pohodlí potřebuje. 

„Přibližně čtvrtina světové populace (2,5 miliardy) jsou hráči, ale potřeby milovníků her, pokud jde o vybavení domácnosti, byly dosud přehlíženy,“ uvádí se v tiskové zprávě. Globální obchodní vedoucí pracovního prostoru IKEA Ewa Rychert zase říká, že hraní dle výzkumů patří mezi nejskrývanější demografické aktivity, přičemž může zlepšit duševní zdraví a celkovou pohodu jednotlivce. Tímto krokem tak chce IKEA zlepšit úroveň herního pohodlí a vypomoci tak všem hráčům. 

Série přibližně 30 produktů se bude zaměřovat hlavně na ergonomii a cenovou dostupnost, na čemž IKEA staví prakticky celý svůj sortiment. Jako první si na švédskou herní židli budou moci sednout v Číně, a to na začátku příštího roku, k nám by se tato řada mohla dostat o půl roku později v říjnu/októbri 2021.

Přečtěte si také: Reklama na PlayStation 5 láká na dechberoucí herní zážitky