Studio Antimatter Games se rozhodlo připomenout svou připravovanou taktickou stealth first-person akci I.G.I. Origins.

Dvouminutové video se zaměřilo na ukázku nových lokací a přepracované hratelnosti. Ta zahrnuje více kradmého pohybu a realistickou střelbu. Příznivci tohoto stylu se tak mohou těšit na tiché zabíjení, zatímco zavítají do nepřístupných tunder, africké savany i zalesněné tajgy.

Současně vývojáři děkují hráčům za pozitivní reakce u předchozího teaseru a těší se, až si všichni I.G.I. Origins zahrají na PC, PS4 nebo Xboxu One. Nativní verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S zatím oznámeny nebyly. Jak vidno, fanoušci jsou z návratu I.G.I. nadšeni a na Origins se těší.

Já už jen připomenu, že I.G.I. Origins je prequel prvního a druhého dílu. Příběh je zasazený do alternativní historie roku 1980, kdy se špionážní konflikty v období studené války staly centrem pozornosti. Vývojáři hodlají zachovat důraz na špionáž, kradmý pohyb, otevřené mapy a pekelnou obtížnost. Současně slibují možnost dozvědět se více o původu některých postav a organizací.

Hrát budeme za Michaela Kinga s krycím jménem Regent. Jde o bývalého vojáka SAS ve službách britské MI6. K dispozici budeme mít důmyslný arzenál zbraní a vybavení, abychom protivníky odlákali, přelstili, nebo zlikvidovali. Je pouze na nás, zda se budeme držet stylu špiona, zvolit klidně můžeme těžké přestřelky.