Pražské studio SCS Software se pochlubilo novou galerií obrázků, které přibližují nadcházející dodatečné balíčky pro jejich úspěšné kamionové simulátory. Euro Truck Simulator 2 čeká rozšíření o Pyrenejský poloostrov, zatímco v American Truck Simulatoru budou moci řidiči po Idaho zavítat do Colorada.

U Euro Truck Simulatoru 2 se dnes podíváme na historické město Lisabon. V něm slunce svítí 290 dní v roce a teplota málokdy klesne pod 15°C. Vývojáři o něm píšou, že nabízí výhled na pobřeží, skvělé jídlo a další lákadla. Hlavní město Portugalska zahrne známé historické památky, včetně dvou mostů spojující silnici přes řeku Tagus. I přes svou historickou hodnotu poskytuje Lisabon příležitosti pro řidiče kamionů, mimo jiné díky loděnicím a továrnám.

Druhá galerie z Euro Truck Simulatoru 2 se zaměřuje na moderní zdroje energie. Na Pyrenejském poloostrově se hojně využívají solární panely. Ty zásobují nejen Portugalsko, ale také sousední Španělsko. Dalším zdrojem energie je vítr zachycený turbínami. Na Pyrenejském poloostrově vyrostly turbínové farmy, vidět je můžete na kopcích, v údolích, a dokonce i na moři. V SCS Software chtějí energetiku využít v dodatečném balíčku Iberia, kdy budete na tyto místa vozit potřebný materiál.

Přesouváme se do Colorada. Jde o další důležité rozšíření mapy American Truck Simulatoru. Nedávno vyšel stát Idaho. Nyní se podíváme do regionu, který se proslavil národními parky, moderními městy a Skalistými horami. V Coloradu je hodně důležité zemědělství produkující potravinářské a vlákninové výrobky. Budete vozit pšenici, ječmen, řepku, kukuřici, bavlnu, čirok i sójové boby, zatímco na loukách se pasou hospodářská zvířata, nejčastěji prasata a dobytek.

Téměř polovina Colorada s rozlohou 66 milionů hektarů je vyčleněna pro farmy a ranče. „Kamioňáci v našem nadcházejícím DLC budou hrát klíčovou roli a budou přepravovat balíky sena i zemědělské vybavení,“ dodávají SCS Software.

Poslední dnešní zastávkou jsou silnice státu Colorado. Řidiči kamionů mohou na cestách za rok strávit více než 300 dnů a vozit různý náklad v různých státech a zemí. V SCS Software se snaží, aby silnice byly reprezentativní, Colorado nebude výjimkou. Chybět tak nemohou jedinečné křižovatky i slavné zastávky pro kamiony. Dobrým příkladem je známá křižovatka poblíž města Denver, která byla postavena v 50. letech 20. století a má přezdívku Mousetrap (past na myši).

Oba balíčky by měly vyjít do konce letošního roku.