Techland chce Dying Light 2 nakopnout, co nejvíce to zřejmě půjde, protože z dosavadních informací to vypadá, že dvojka parkourové zombie akce chce svého předchůdce předstihnout snad ve všem. Stejně jako jednička má dostat várku obsahu po samotném vydání, herní doba je docela lichotivá. O přítomnosti volby v dialozích už také padlo pár slov, jež v rozhovoru pro DualShockers trochu rozvinul producent Kornel Jaskula.

Žádné rozhodnutí v Dying Light 2 nebude úplně správné, to už víme. Vy i tak si budete muset dvakrát rozmyslet, pro jakou možnost se v danou chvíli rozhodnete. Jakmile dojde k určitému rozhodnutí, hra se sama uloží a vy "budete muset žít s tím, pro co jste se rozhodli". Rozhodnout jinak se můžete, když si hru zahrajete znova. Každopádně každé vaše rozhodnutí přispěje k tomu, jak příběh dopadne - ano, Dying Light 2 nabídne více konců.

V neposlední řadě bude mít na průběh vaší verze příběhu také fakt, že vy sami, tedy hlavní hrdina Aiden, jste infikovaní. Jaskula v tuto chvíli nechtěl zacházet do detailů, ale příběh to svým způsobem ovlivní.