Už to bude rok, co se britské studio Creative Assembly pochlubilo, že pracuje na nové střílečce z pohledu první osoby. Od tajemného projektu si fanoušci hodně slibují, vytváří ho totiž stejný tým, jemuž vděčíme za Alien Isolation. Nemyslím si ale, že dva nové inzeráty by měly být spojovány s tímto titulem. Na něm se totiž pracuje od roku 2018 a měl by být v pokročilé fázi vývoje.

Nový senior gameplay programátor a technický ředitel projektu tak budou s největší pravděpodobností přiděleny k jiné hře. Zajímavé tady je, že Creative Assembly zmiňují Unreal Engine 5. Jedná se o první hru studia stojícího za sérií Total War, jež poběží na enginu od Epic Games.

Při čekání na další informace připomeňme, že ona tajemná střílečka má být něčím radikálně odlišná od žánru FPS. Teaser naznačoval spojení s ikonickými značkami Segy.

Unreal Engine 5 využije celá řada firem, mimo jiné CD Projekt RED pro nového Zaklínače, Crystal Dynamics u nového dobrodružství Lary Croft v Tomb Raider, Senua's Saga: Hellblade 2 nebo nové projekty od autorů série Gears.