Po celém světě, a zejména ve hrách, se začínají slavit Vánoce. Na své si přijdou i hráči Assassin's Creed Valhalla, kteří si mohou od včerejšího dne až do 7. ledna/januára užívat Yule Festival - vánočního festivalu. Ten se promítne ve vaší osadě Ravensthorpe, která nabrala trochu zimní podoby.

Zároveň se můžete pustit do několika nových aktivit, jako jsou nové opilecké hry, soutěže v lukostřelbě, bitky a dva nové questy. Včetně toho se můžete těšit na nové kosmetické věci a výbavu, kupříkladu ceremoniální štít, zbraň, outfit a tetování Mödraniht. Abyste se mohli těchto radovánek zúčastnit, musíte splnit alespoň jednu příběhovou linku v Anglii (Grantebridgescire nebo Ledecestrescire).

Ubisoft slibuje, že začátkem února/februára dojde na další aktualizaci, která přidá například náročnější nájezdy nebo ranky/úrovně pro jomsvikingy, kteří vám pak získají více stříbra, pokud si je jiný hráč najme. Bohužel ale není nová aktualizace ve všem jenom pozitivní. V novém updatu totiž Ubisoft do svého obchodu s mikrotransakcemi také přidal permanentní boost pro zkušenostní body za přibližně 10 euro, což může znamenat i jakousi předzvěst pro grindování v případném novém obsahu.

Server GameInformer se Ubisoftu zeptal na přesný důvod, proč se „XP boost“ ve hře nakonec objevil.

Jak vychází více a více obsahu, chceme dát hráčům možnost pokročit v jejich progresu. [XP Boost] nabízí hráčům, kteří nemají tolik času prozkoumávat svět Assassin's Creed Valhalla, aby mohli získat to nejlepší brnění a další předměty [...]. Například si mohou tito hráči koupit mapy, které odkryjí zajímavá místa ve světě, ale stále je musí navštívit a splnit, aby získali odměny,“ řekl nejmenovaný zástupce Ubisoftu. Snad to tedy nebude tak hrozné.