Konec spekulacím, domněnkám a přáním týkajících se toho, co tvůrci skvělého a oblíbeného survival hororu Alien: Isolation připravují za hru. Společnosti Sega a Creative Assembly dnes večer oznámily multiplayerovou first-person střílečku HYENAS pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Hra bude uvedena na trh v roce 2023 a vyzývá hráče, aby se spojili se svou smečkou a ukradli neocenitelnou popkulturní kořist miliardářům z Marsu a konkurenčním týmům. Teď už chápeme obrázek, na kterém byly věci ze známých značek Segy, včetně Sonica, Super Monkey Ball a Jet Set Radio. K nim se přidají další hry, kupříkladu Fall Guys nebo League of Legends.

Bitvy o epickou kořist jsou určeny pro tři skupiny po pěti hráčích a odehrávat se budou ve stavu beztíže. Abyste kořist získali, musíte s ní uniknout do určených oblastí. V opačném případě zapomeňte na body, které vám vyhrají zápas.

Co se příběhu týče, tak Země už není, bohatí kolonizovali Mars a zbytek lidstva žije ten nejhorší život v obřím slumu na oběžné dráze. Zatímco lidstvo se snaží přežít, marsovští miliardáři mají větší starosti s plněním svých nostalgických snů. Snaží se získat popkulturní poklady ze Země.

Vy se s dalšími hráči stanete hyenami, lupiči, kteří budou útočit na obrovské vesmírné lodě, které tyhle artefakty převážejí. Uvnitř vás čekají bezpečnostní klony ovládané umělou inteligencí a další nespecifikovaná ochrana. Největší starost vám ale budou dělat další týmy hyen, které také touží po neocenitelných pokladech v trezorech lodí.

Připravit se máte na sestavu nezapomenutelných záporáků s jedinečnými schopnostmi a velkými osobnostmi. Vyberete si hyenu, která bude vyhovovat vašemu stylu, a pustíte se do boje. Vývojáři naznačili, že jednotlivé postavy budou spadat do různých herních stylů, tedy specializací jako je útok, obrana, kradmý pohyb, tank, hacker…

Jeden z dosud představených sci-fi loupežníků se jmenuje 1The Pro a jde o bankovního lupiče klasického stylu s brokovnicí, věží a maskou prezidenta Nixona. Commander Wright je astronaut s pěnovou zbraní, která dokáže rychle vytvářet barikády, krytí a šplhací plošiny. Doc Hotfix je hráč, jenž věří, že je postavou ve hře, a nabízí tak komentáře prolamující čtvrtou stěnu.

Jak můžete vidět z prvních materiálů, výtvarný styl připomíná grafické romány, rozhodně nebude temný a ponurý jako jiné postapokalyptické střílečky.

Alfa verze pro PC má být brzy spuštěna. Přihlásit se můžete zde.