Ultimate Rivals: The Court je novinka od studia Bit Fry Game, která nám umožní zažít akcí napěchované arkádové basketbalové zápasy 3v3. Stejně jako tomu bylo u jejich minulého titulu, tak i zde si budete moci vybrat ze škály sportovních hvězd napříč různými druhy sportů. Přesněji se můžete těšit na 140 sportovců, mezi něž patří například Lebron James z NBA či Drew Brees z NFL.

Těšit se můžeme na hvězdy NHL, NBA, WNBA, NFL, MLB a ženské fotbalové reprezentace Spojených států amerických.

Tahle arkádová akce zasazená do blízké budoucnosti vám umožní střetnout své síly na třech různých mapách. Co by to ale bylo za pořádné arkádové zápasy, kdyby tu nebyly nějaké pořádné schopnosti, že? Každý ze sportovců bude mít k dispozici speciální schopnost, která dokáže značně ovlivnit průběh celého zápasu. Například takový hokejisté zvládnou ostatní hráče proměnit v led.

Nejsou to pouze speciální schopnosti, na které budete muset v utkáních myslet. Každá z hvězd totiž bude mít své silné a slabé stránky, na které budete muset brát ohled při vytváření svého týmu a v následném hraní.

Výkonný ředitel Ben Freidlin k tomu dodal: „Mechaniky je možné se naučit okamžitě, ale vymýšlení strategie je náročnější. Při výběru soupisky by si hráči neměli vybírat jen sportovce, které znají a milují, a místo toho by měli přemýšlet o tom, jak jejich tým tří hráčů sedí proti jejich soupeřům.“

Kromě toho, že samotná hratelnost má být svižná a plná akce, tak i herní doba jednoho utkání nebude nijak dlouhá. Což se bude týkat jak kompetitivního hraní, tak i hraní proti umělé inteligenci. Mimo klasického módu 3v 3 se můžete těšit na režim Gauntlet, který vám umožní si rychle odemknout více sportovců. K dispozici bude také tréninkový režim, kde si budete moci vyzkoušet své herní strategie.

Přečtěte si také: Výkonnější Nintendo Switch není výmysl. Další zdroj potvrzuje 4K

Tohle nebude první počin z produkce Bit Fry Game Studios, původně totiž chtěli přijít se sportovní hrou, která by fungovala na principu kupování hraček, které by se následně promítaly do hry. Na stejném principu fungují hry ze série Skylanders.

Kvůli neúspěchu tohohle typu her svůj plán trochu změnili a dostali jsme tak Ultimate Rivals: The Rink. Ten byl spuštěn na Apple Arcade, ve kterém se sportovní hvězdy utkaly v arkádových hokejových zápasech. Titul zaznamenal velký úspěch, a tak není divu, že se zrodilo pokračování Ultimate Rivals: The Court.

Ultimate Rivals: The Court dorazí v průběhu letošního roku na Apple Arcade. Pokud ale tuto službu nevyužíváte, nemusíte smutnit, titul totiž dorazí, sice trochu později, i na Steam a na blíže nespecifikované konzole. Akční arkádová basketbalová utkání v plynulých 60 snímcích za sekundu si tak užijete téměř kdekoliv.