Společnost Humble Games představila balíček Stand With Ukraine, jehož celý výtěžek bude věnován na podporu humanitárního úsilí na Ukrajině. Balíček obsahuje více než 120 her, knih a softwaru.

Zaujmout vás mohou PC hry jako Metro Exodus, Back 4 Blood, Satisfactory, The Long Dark, Spyro Reignited Trilogy, Quantum Break, Slay the Spire, Nex Machina, Endless Space 2, Rustler, Kerbal Space Program, System Shock: Enhanced Edition, Wargroove, všechny hry z hororové série Amnesia, Sunset Overdrive, Max Payne 3, Fable Anniversary a mnoho dalších.

Ze světa knih v balíčku najdeme všech šest dílů knihy The Incal od Alejandra Jodorowského, první díl The Boys a různé další tituly, mimo jiné Pathfinder Core Rulebook Second Edition, Starfinder Core Rulebook a Warhammer Fantasy Roleplay Core Rulebook 2nd Edition. Ze softwaru je v balíčku například GameMaker Studio 2 Creator (s licencí na 12 měsíců), RPG Maker V a Music Maker EDM Edition.

Cena balíčku začíná na necelých 40 eurech (necelých 1000 Kč), ale věnovat můžete více. Hodnota celého balíčku je 2 336 eur (58 000 Kč).

„Násilná a nezákonná invaze na Ukrajině si vybírá tragickou daň – vyhání lidi, ničí rodiny a vytváří naléhavou potřebu potravin, vody, zásob, přístřeší a bezpečí,“ vysvětluje společnost Humble Games. „Abychom pomohli, jak můžeme, spojili jsme síly s herními tvůrci, vydavateli knih a výrobci softwaru z celého světa a vytvořili balíček, který je stoprocentně určen na podporu obětí a uprchlíků z Ukrajiny během této krize.“

V době psaní článku bylo vybráno více než 4,3 milionu eur. Balíček najdete zde.