Historická strategie Humankind, která připomíná známou a oblíbenou sérii Civilization, v krátkém videu ukazuje svůj rozsah. Jak se sami můžete přesvědčit, titul bude skutečně obří a dobrou zprávou je jeho zařazení do předplatného Game Pass, kde bude dostupný od 17. 8. letošního roku.

V Humankind si můžete vytvořit vlastní kulturu kombinováním až 60historických kultur, což může přinést až 1 000 000 různých finálních kombinací. Jde ale prý jen o odhad tvůrců, kteří stále pracují na finálním výpočtu. Dále můžete očekávat 129 různých jednotek a 10 detailních biomů. Tyto biomy budou hostit 45 různých druhů zvířat toulajících se divočinou, kterou nakonec osídlíte.

Úspěchy a pozoruhodné momenty v historii, kterých dosáhnete, budou zvýrazněny jednou ze 700 unikátních ilustrací. S rozvojem vaší civilizace pomocí 93 technologií na vás čeká 13 a půl hodinová zvuková scéna s více než 1300 zvukovými soubory. Tento okolní hluk bude přerušován 280 písničkami z 520minutového soundtracku od 63 hudebníků a 20 pěveckých sborů.

Váš vlastní avatar, jenž se bude postupně vyvíjet, si bude moci vybrat z 122 kostýmů na míru a vyjádřit svůj souhlas nebo nesouhlas pomocí 10 000 zvukovými liniemi ve hře. Volby, které uděláte ve 150 narativních událostech, ještě víc diverzifikují vás a vaši civilizaci od konkurence, zejména v multiplayeru pro 10 hráčů.

Podívejte se na gameplay záběry: