Pokud jste někdy zavadili o jakýkoliv materiál spojený se Strážci Galaxie od Marvelu, nejspíš víte, že hudba zde hraje značnou roli, stejně jako celá řada odkazů na 80. léta. Nejinak tomu bude i v chystané hře Marvel's Guardians of the Galaxy od Square Enix a tvůrců Deus Ex ze studia Eidos Montreal, jak dokazuje nejnovější video ze zákulisí vývoje.

Ve videu se Steve Szczepkowski, který ve studiu Eidos Montreal zastává pozici senior audio director, rozplývá nad originálním soundtrackem hry. Jeho autorem je Richard Jacques, přičemž můžeme nově slyšet hrstku ukázek z jeho práce. Již od odhalení Marvel's Guardians of the Galaxy na letošní výstavě E3 také víme, že tvůrci kladou značný důraz také na licencovanou hudbu. KISS, Iron Maiden, New Kids On The Block... rockových i popových songů převážně z 80. let tu opravdu nemá být málo.

S dobovými skladbami souvisí také herní prvek nazvaný Huddle, díky němuž může hlavní hrdina Peter Quill vytáhnout během boje svého walkmana, pustit nějakou pecku a tím posílit celý tým Strážců. My jen doufáme, že všechna ta licencovaná hudba nezpůsobí, že za několik let od vydání bude muset Square Enix hru stáhnout z prodeje, protože jim vyprší licence.

O tom, že v Eidos Montreal berou hudební doprovod Marvel's Guardians of the Galaxy opravdu vážně, však nejvíce svědčí fakt, že vývojáři pro hru vymysleli a dokonce sami nahráli a nazpívali rockové album fiktivní kapely Star-Lord. V rámci herního univerza Strážců Galaxie je to právě tato kapela, od níž Peter Quill převzal svou (pro někoho) slavnou přezdívku. Mimochodem, ve videu lze spatřit také obal alba skupiny Star-Lord. A nevíme jak vám, ale nám celý ten design připadá docela povědomý.

Marvel's Guardians of the Galaxy vychází 26. října/októbra 2021 na PC (Steam, Epic Games Store, GeForce Now), PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.