Dobré ráno. EGS rozdává další dvě hry. Microsoft zve k víkendovému hraní třech her. Burger King ukazuje velikost krabice PS5. Ghost of Tsushima dnes čeká důležitý update. Mortal Kombat 11 prezentuje Raina.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na Epic Games Store si můžete zdarma vyzvednou horor Amnesia: A Machine for Pigs a micro strategii Kingdom: New Lands. Od 22. 10. bude v nabídce Costume Quest 2 a Layers of Fear 2.

- Komiksová střílečka Borderlands 3 bude mít druhý Season Pass. Obsahovat bude dva dodatečné balíčky, které přinesou spoustu novinek, včetně nových skinů. Designer's Cut bude spuštěn 10. 11. a přidá nové stromy dovedností pro každého Vault Huntera, nový samostatný režim nazvaný Arms Race a další obsah. Director's Cut dorazí někdy během jara 2021. Více informací se dozvíme 20. a 22. října/októbra.

Přečtěte si také: V Cyberpunku 2077 budeme řídit rozličné vozy všeho druhu. Užijeme si i závody

- Burger King rozdává v USA zákazníkům PlayStation 5. V rámci soutěže dorazila i reklama, která ukazuje velkou krabici PS5. V té konzole zatím není, šťastlivci si budou muset počkat do 12. 11., kdy u nich PS5 vychází. Burger King takto rozdá 1000 konzolí.

- Dnes vychází Ghost of Tsushima: Legends. Bezplatná aktualizace z New Game Plus módem a kooperací Legends bude dostupná od 18:00 našeho času. O updatu jsme se detailně rozepsali zde.

- Call of Duty Mobile oslavuje první narozeniny. Activision se pochlubil, že má hra více než 300 milionů stažení a při spuštění nabídla 11 map, dnes je to 23 map a battle royale režim na velké mapě.

- Planet Coaster: Console Edition vyjde 10. 11. na Xbox Series X/S, Xbox One a PlayStation 4, 12. a 19. 11. bude následovat PlayStation 5 verze. Stavba a správa zábavního parku se bude prodávat za 44,99 euro, zatímco digitální Deluxe Edition je za 54,99 euro; obsahuje navíc Magnificent Rides Collection a Classic Rides Collection, což představuje 18 nových atrakcí a kolotočů pro vaše návštěvníky.

- Mortal Kombat 11 prezentuje Raina, který se do krvavé bojovky dostane v dalších Kombat Packu společně s Johnem Rambem a Mileenou. Balíček vyjde 17. 11.

- Společnost Bandai Namco odložila Digimon Survive. Původní plán byl vydat hru na konci letošního roku, fanoušci si ale počkají do příštího roku. Platformy se nemění: PlayStation 4, Xbox One, Switch a PC.

- Microsoft předplatitelům Xbox Live Gold na Xboxu One nabízí možnost si o víkendu zahrát plné verze her Warface: Breakout, The Escapists 2 a AO Tennis 2.

- Hunting Simulator 2 vyšel na Nintendo Switch. Lovecký simulátor nabízí více než 70 zbraní, 33 různých zvířat a rozličnou flóru a faunu na mapách zasazených do Severní Ameriky i Evropy. PC, PS4 a Xbox One verze vyšly v létě. Trailer zde.

Přečtěte si také: Sony konečně ukázala systém a uživatelské rozhraní PlayStation 5

- Pro nás to není důležité, ale na Google Stadia bude Cyberpunk 2077 dostupný ve stejný den jako na PC, PS4 a Xboxu One, tedy 19. 11. 2020.

- Česká vojenská simulace Arma 3 dostala aktualizaci s označením 2.0. Po sedmi letech, co hra vyšla, připravilo studio Bohemia Interactive střelnici, kde můžete trénovat a plnit různé výzvy. Součástí je také lepší integrace se Steam Workshop.

- Majitelé hry Euro Truck Simulator 2 si ze Steamu mohou stáhnout veřejnou betu aktualizace 1.39. SCS Software vylepšili launchpad, přidali nové návěsy, přepracovali francouzský přístav Calais a opravili různé chyby. Finální verze aktualizace se očekává za několik týdnů. Mějte na paměti, že jde o vývojovou verzi updatu.

- Sega slaví 60. výročí. Při té příležitosti si můžete na Steamu zahrát několik mini-her. Konkrétně Armor of Heroes, Endless Zone (od dnešního dne), Streets of Kamurocho (od 17. 10.) a Golden Axed (od 18. 10.). Ve všech případech budou hry k dispozici do 19. 10. 2020. A nezapomeňte, že zdarma je také Sonic The Hedgehog 2. Modrého ježka stačí aktivovat do 19. 10. a už vám zůstane napořád.

- Taktická strategie XCOM 2 Collection vyjde 5. 11. na iOS. Podle vývojářů budou iPhone a iPad verze obsahovat původní hru se všemi dodatečnými rozšířeními, včetně celé kampaně War of the Chosen společně se čtveřicí DLC. Trailer prezentující uživatelské rozhraní a gameplay záběry je níže: