Hry pro jednoho hráče jsou „velmi, velmi důležitou součástí portfolia“ vydavatelské společnosti Electronic Arts, prohlásil generální ředitel Andrew Wilson na konferenčním hovoru s akcionáři s tím, že hráči ve hrách hledají inspiraci, útěk z reality, sociální vazby, soutěžení, sebezdokonalování a tvorbu.

Vývojáři v EA na tyto motivace hráčů myslí a přemýšlejí o nich při budování světů, vyprávění příběhů, rozvíjení globální online komunity i při práci na singleplayerových titulech. Dalo by se říct, že díky příběhovým hrám pro jednoho hráče je portfolio tohoto vydavatele bohatší, respektive různorodější.

V současné době má EA ve vývoji singleplayerové hry Star Wars Jedi: Survivor, Dragon Age: Dreadwolf a remake hororové akce Dead Space. Doufejme, že na tuhle část herního trhu budou ve vydavatelské společnosti myslet i v budoucnu. Nedávno se objevily spekulace, že EA připravují open-world singleplayerovou hru Black Panther. Plus Respawn shánějí vývojáře na vývoj singleplayerové střílečky ze světa Apex Legends. Navíc se teď objevují čerstvé neoficiální informace o vývoji dobrodružství Iron Mana, které je údajně také pro jednoho hráče.

Finanční ředitel Chris Suh dodal, že live service (živé služby) tvoří téměř tři čtvrtiny celkového obratu EA.

„Je to osvědčený, velmi spolehlivý a vysoce opakující se zdroj příjmů, který bude stále převládajícím faktorem v našem P&L [zisk a ztráta],“ uvedl Suh.

Připomeňme, že to byl šéf Electronic Arts, který na konci roku 2010 prohlásil, že singleplayerové hry jsou mrtvé. Dnes už naštěstí v EA nepracuje.

VYDAVATELSKÝ PLÁN EA

  • Červenec až září: FIFA 23, Madden NFL 23
  • Říjen až prosinec: Need for Speed, NHL 23
  • Leden až březen: Dead Space, PGA Tour, Super Mega Baseball

V období od ledna do března 2023 se očekává jeden partnerský titul, který bude teprve oznámen, a nespecifikovaná hra popsaná jako hlavní značka. To bude pravděpodobně Star Wars Jedi: Survivor. Už koncem července se v databázi PlayStationu objevilo, že nové dobrodružství ve světě Hvězdných válek vyjde v prvních měsících příštího roku.

JE EA NA PRODEJ?

Andrew Wilson se před akcionáři vyjádřil k možné akvizici. Prohlásil, že si nemyslí, že by EA mohla být v silnější pozici jako samostatná společnost.

„Naším... cílem je vždy pečovat o naše lidi, hráče a akcionáře. Pokud by se někdy našel způsob, jak to dělat jinak, než jak to děláme dnes, musím tomu být samozřejmě otevřený, ale dnes bych vám řekl, že se cítíme velmi, velmi sebevědomě a jsme nadšeni z naší budoucnosti,“ uvedl generální ředitel Electronic Arts.