Dobré ráno. V Insomniac Games se nezaměřují pouze na potěšení elitních hráčů. Máme tady další odklad. Na Switch vyšlo neoficiálně GTA: Vice City. Apex Legends obdrží soukromá lobby. Reggie Fils-Aimé vydá knihu. A další zprávičky ze světa her.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- V Insomniac Games se nezaměřují pouze na potěšení elitních hráčů. Režisér Mike Daly přiznal, že při vývoji Ratchet & Clank: Rift Apart ve studiu trochu změnili myšlení a přešli na variantu, která jim umožnila uspokojit více hráčů a oslovit širší publiku. Jako příklad se hodí uvést přeskakování logických úrovní.

Přečtěte si také: Bezplatné Warframe čeká spousta novinek

- Na Nintendo Switch vyšlo Grand Theft Auto: Vice City, nejde ale o oficiální hru Rockstaru. Za tímto portem stojí fanoušci a funguje skvěle, stejně jako před rokem vydaný port GTA 3. Hry jdou ale spustit pouze na upravených modelech Switche.

- Sherlock Holmes: Chapter One má upřesněné datum vydání. Na akční detektivku se máme těšit ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Ve hře budou české titulky.

- Máme tady další odklad. Kooperační akce Warhammer 40 000: Darktide nestíhá letošní rok. Studio Fatshark kvůli pandemii je nuceno přesunout vydání na jaro příští roku. Titul je v plánu pro PC a Xbox Series X/S.

- Fanoušci Apex Legends se nadále mohou těšit na soukromá lobby. Vývojáři potvrzují, že na této možnosti stále pracují. Brzy mají odhalit podrobnosti.

- Ubisoft dnes v osm hodin večer našeho času odhalí novou hru ze světa Toma Clancyho. Z dosavadních informací to vypadá na něco pro fanoušky online, mobilních her. Tak raději nečekejte nějakou velkou pecku. Na velkolepý návrat série Splinter Cell podle všeho nedojde.

Přečtěte si také: Glitchpunk kombinuje GTA ze staré školy s Cyberpunkem

- Tvůrci série Gears ve studiu The Coalition minimálně šest měsíců pracují na nové značce. Na svém LinkedIn profilu to uvedl Pedro Camacho D'Andrea, který se projektu věnuje od února letošního roku. Už zítra má přitom kanadský tým ukázat novou technologickou ukázku schopností Unreal Enginu 5.

- Xbox Game Pass je prospěšný pro vývojáře a vydavatele. Phil Spencer tvrdí, že přes předplatné si mohou společnosti ověřit zájem o svou starší hru a lépe zvážit její remake/remaster nebo pokračování.

- Call of Duty: Black Ops Cold War na PC podporuje haptickou odezvu a adaptivní spouště ovladače DualSense. Důkazem je video od youtube uživatele s přezdívkou Paulo. Black Ops Cold War je třetí hrou s touto podporou po Metru Exodus Enhanced Edition a Assassin's Creed Valhalla.

Přečtěte si také: Hráči si pamatují jen ty nejlepší hry, říká šéf PlayStationu a objasňuje strategii

- Reggie Fils-Aimé, bývalý šéf Nintendo of America, vydá příštího rok knihu, která popíše jeho příběh: od počátků až po jeho růst na vrchol japonské videoherní společnosti. Kniha se bude jmenovat Disrupting the Game: From the Bronx to the Top of Nintendo.

- Netradiční dobrodružství Away: The Survival Series, které funguje jako interaktivní dokument o přírodě, vyjde letos nejen na PC, ale také na PlayStation 4 a PlayStation 5. Za vakoveversku létavou si budete moci zahrát koncem léta tohoto roku.

- V září do PC a konzolových verzí Truck Driver dorazí dodatečný balíček s novou mapou Mangefjell. Dle popisku jde o severský ostrov. Na hráče čekají nová místa i úkoly.

Přečtěte si také: Ilegální „kryptofarma“ s PlayStationy netěžila bitcoin, ale lootboxy

- Skate 4 se přidává k zástupu her, které neuvidíme na EA Play Live. Přesto mají vývojáři v plánu se dnes o něco málo podělit. Co to bude, na to si musíme ještě pár hodin počkat. Na EA Play Live (22. 7.) neuvidíme ještě nový Mass Effect, nové Dragon Age ani novou hru ze světa Star Wars.

- Podle neoficiálních údajů bylo za méně, než tři hodiny předobjednáno 100 tisíc kusů Steam Decku, odhalil Pavel Djundik, který ale zveřejnil pouze čísla pro modely s kapacitou 256 GB a 512 GB.

  • Severní Amerika, 55 000 kusů pro 512 GB model
  • Severní Amerika, 28 000 kusů pro 256 GB model
  • Evropa, 9 600 kusů pro 512 GB model
  • Evropa, 5 000 kusů pro 256 GB model
  • Velká Británie, 7 000 kusů pro 512 GB model
Přečtěte si také: Nabídka GeForce Now překračuje tisícovku podporovaných titulů

- Tvůrci Ghost of Tsushima oslavují rok od vydání. Studio Sucker Punch děkuje fanouškům za podporu, odhaluje zajímavé statistiky z vývoje a nabízí zdarma DLC v podobě oblečení do PvP multiplayeru. Jsou inspirovány ikonickými postavami z her God of War, Horizon Zero Dawn, Shadow of the Colossus a Bloodborne. Odemknete je dokončením libovolné příběhové nebo survivalové mise Legends s každou třídou.