Remote Play představuje vynikající možnost, jak si zahrát hry z vašeho PlayStationu 4 nebo PlayStationu 5 z kterékoliv části domu, a to bez toho, abyste přesouvali televizi nebo samotnou konzoli. Aplikaci si můžete stáhnout do telefonu, tabletu nebo počítače a pokud jsou všechna zařízení připojena k síti, lze si zahrát God of War nebo jiné náročné tituly třeba na zahradě.

Zde se ale dostáváme k jednomu drobnému problému: Na telefonech je dotykové ovládání poměrně neohrabané, abyste si hraní užili, budete pravděpodobně muset použít ovladač DualShock 4 nebo DualSense. Mobil tedy musíte postavit dál od sebe, abyste se mohli hraní věnovat naplno. A na malé obrazovce, která je od vás vzdálená, uvidíte všechny detaily jen těžko.

V takovém případě je mnohem lepší ze svého telefonu udělat handheld, což je dokonce možné. Backbone One – PlayStation Edition je ovladač oficiálně licencovaný přímo společností Sony a svým designem připomíná právě ovladač DualSense od konzole PlayStation 5.

Pakliže vlastníte iPhone a zároveň využíváte službu Remote Play, je tento ovladač přímo pro vás. Potěší vás navíc i v případě, že Remote Play nepoužíváte. Výrobce totiž slibuje, že ovladač funguje skvěle i s jinými hrami či streamovacími službami, klidně i s Xbox Cloud Gaming, tedy pokud jej samy podporují. Mobilní hry jako Call of Duty: Mobile nebo Genshin Impact už tedy není nutné hrát pomocí malých dotykových tlačítek.

Výrobce nabízí i mobilní aplikaci, která umožňuje pořizování záznamů či snímků ze hry. Najdete v ní i samostatnou kategorii, jež vás upozorní na novinky ze světa PlayStationu.

Ovladač Backbone One – PlayStation Edition je dostupný na oficiálních stránkách výrobce za 120 eur, což je v přepočtu 2 950 Kč. Jako dárek navíc dostanete 3 měsíce zkušebního období Discord Nitro a 1 měsíc zkušebního období Apple Arcade.

Prodej byl zatím zahájen ve Spojených státech, Kanadě, Mexiku, Austrálii, Novém Zélandu, Německu, Francii, Itálii, Španělsku, Švédsku, Nizozemsku a Spojeném království. Další země budou následovat.