Hráči musejí zkousnout řadu technických problémů a chyb, když chtějí hrát Cyberpunk 2077 na PS4 nebo Xboxu One. A to i po instalaci nejnovější aktualizace, která měla technický stav výrazně zlepšit.

Zástupci CD Projektu RED tvrdili, že při vydání Cyberpunku 2077 budou ve hře chyby, které ale nebudou tak početné, tudíž je hráči tolik neuvidí. Později tohle prohlášení bylo zlehčováno.

Během dnešního dne polské studio poděkovalo fanouškům za podporu a vzkázalo, že pracuje na opravách a zlepšení zážitku. V současné době ale nevíme, kdy k nápravě dojde. Hráči si stěžují na špatnou optimalizaci na počítačích, kdy z nějakého důvodu je hra příliš náročná. V mnohých případech nedokáže využít plný výkon grafické karty.

Na konzolích PlayStation 4 a Xbox One jsou jiné problémy. Kupující hlásí řadu technických problémů, které mají dopad na celkový zážitek. Mimo jiné jde o nízkou plynulost s viditelnými propady frekvence snímků za sekundu. Mnohem horší jsou ale kritické chyby vyžadující restart hry a nesprávné načtení hry.

Na sociálních sítích a diskuzních fórech najdeme také zprávy o chybách v objektech nebo postavách. Hráči, kteří mají tyto závažné problémy, se shodují, že Cyberpunk 2077 rozhodně není dokončenou hrou.

„Strašně špatná optimalizace na PS4, načítání textur trvá dvě až tři sekundy,“ stěžuje si frustrovaný uživatel Redditu. „Vidím velkou krabici, ze které se později stane auto. Jsem příliš zklamaný. Nebudu pokračovat v hraní. Neporovnávejte to se Zaklínačem 3,“ dodal.

V příspěvcích výše a níže se můžete podívat na chyby a problémy, které hráče trápí. Ve zprávách hráči píšou, že hra je nefunkční, setkávají se s mlhavou grafikou a drastickými poklesy plynulosti během boje.

Nutno podotknout, že někteří hlásí chyby z verze hry bez hlavního patche.

Máte podobné problémy? Já jsem rozehrál hru na PlayStationu 5, tedy ve zpětné kompatibilitě z PS4 verze (upgrade je naplánován na později). Mám odehrané nějaké čtyři hodiny a zatím jsem se trápil pouze při hackerském tréninku, kdy mě hra nedokázala upozornit, že jsem protivníka eliminoval špatným způsobem. Ještě bych mohl zmínit, že mi Cyberpunk 2077 za tu dobu dvakrát spadl. Samozřejmě vidím horší grafiku a neostré textury, ale jinak jsem vcelku spokojen. Co vy? Budete hrát dál nebo počkáte na opravu?