Na trhu mobilních her panuje tvrdá konkurence. Když během prvních měsíců vývojáři neuspějí, raději svůj projekt vypnou. To nyní čeká Harry Potter: Wizards Unite a Project Cars GO.

Kouzelnická hra Harry Potter: Wizards Unite od studia Niantic se objevila s velkými fanfárami v červnu 2019 a nabídla příběhověji zaměřené pojetí populární AR titulu Pokémon GO. Tvůrci si mysleli, že dokážou uspět s další takovou hrou, leč se jim to nepodařilo.

„Ne všechny hry mají být věčné,“ napsala společnost Niantic a připomenula, že jejím cílem bylo, aby fanoušci Harryho Pottera šli ven a prozkoumali své okolí.

Aplikace Harry Potter: Wizards Unite na Google Play, App Store a Galaxy Store bude vypnuta 31. 1. 2022. Už 6. 12. tohoto roku ale zmizí z nabídky obchodů a hráči nebudou moci ve hře nakupovat. Po prvním měsíci roku 2022 se rovněž uzavře komunitní fórum hry a profily na sociálních sítích. Do té doby mohou hráči pokračovat ve svých dobrodružstvích, v průběhu listopadu a prosince na ně čeká ještě celá řada akcí, včetně vyšších odměn za splnění denních úkolů.

Project Cars GO bude vypnuto necelých sedm měsíců po spuštění. Se závodní hrou od Gamevil a Slightly Mad Studios se musejí hráči rozloučit do 30. 11. 2021. Titul byl původně oznámen v květnu 2018, ale teprve letos v březnu byl vydán.

Nyní už Project Cars GO nelze najít na Google Play a App Store. Titul nabízel ovládání jedním dotykem a zahrnul více než 50 licencovaných vozidel od klasických automobilů až po futuristické koncepční projekty, s nimiž jste si mohli užít závody na12 tratích. Hodnocení hráčů od začátku nebylo dobré.