Studio People Can Fly se omlouvá za problémy s přetíženými servery střílečky Outriders, stejně tak za chyby, které ovlivnily herní zážitek hráčům. Polský tým pracuje na první velké aktualizaci a připravuje pro hráče odměnu v podobě bezplatného dodatečného balíčku.

První aktualizace vyjde v průběhu příštího týdne a zaměří se na stabilitu hry na počítačích i konzolích nové a staré generace. Tvůrci zmiňují zejména výkon na počítačích s DirectX 11 a 12 a lepší matchmaking. Dojde také k eliminaci chyb, nemělo by již mizet uživatelské rozhraní a respawn v Expedicích by neměl zlobit.

V neposlední řadě by patch měl snížit výskyt chyb se ztracenými položkami inventáře a také pomoci ulevit serverům, aby nedocházelo k jejich přetížení.

Jako poděkování obdrží hráči, kteří do 11. 4. zapnou Outriders, bezplatný komunitní balíček. Ten obsáhne legendární zbraň, část in-game měny Titanium pro end-game a frustrující emot. Balíček bude dostupný všem hráčům, ovšem dostane ho vždy pouze postava na nejvyšší úrovní - rozhoduje síla legendárních zbraní a množství měny Titanium.