Fanoušci Pána prstenů to teď mají dosti těžké, protože nedávno ve svých 88 letech zemřel představitel Bilba Pytlíka, Ian Holm. Ano, samozřejmě se dožil úctyhodného věku, ale i tak je to pro fanoušky legendárního filmové adaptace této ságy dosti zdrcující. Někteří z nich se taky proto rozhodli ucítit jeho památku v MMORPG Lord of the Rings Online. Konkrétně se po smrti herce 19. 6. vydalo asi 300 hráčů na serveru Evernight do Roklinky za jeho NPC postavou v Last Homely House a přitom navíc hráli píseň Far Over The Misty Mountains Cold jako poctu k jeho vůbec prvnímu dobrodružství.

Na serveru Laurelin se pro změnu hráči shromáždili přímo u Bilba doma v hobitíně, kde trpasličí minstrel hrál hudbu pro dav ostatních truchlících. Na Redditu potom uživatel RoadrageWorker uvedl, že na serveru Belegaer proběhla dosti podobná akce, kde se hráči shromáždili v hobitíně. Kromě hudby a smutku se zde však navíc uskutečnil i velký ohňostroj. Zároveň se plánují další velké akce jako pochod na francouzském serveru Sirannon do přístavů Celondim, kde Bilbo na konci ságy nastoupí na bílou loď a odpluje do země zemřelých. Dokonce i vývojáři hry uctili hercovu památku tím, že do hry do zítřka vrátili událost Baggins' Birthday.

A na samotný konec si řekneme jednu menší zajímavost. A to, že Ian Holm v příběhu Pána prstenů neztvárnil pouze Bilba. V rozhlasové hře od BBC v roce 1981 propůjčil hlas i Frodovi.