Epic Games Store bude pokračovat v rozdávání her zdarma. Tato strategie totiž společnosti vychází a v loňském roce do digitálního obchodu přilákala další miliony počítačových hráčů. Vyplývá to z nejnovějších statistik, které Epic Games zveřejnil.

Za rok 2021 má Epic Games Store přes 194 milionů uživatelů. To je o 34 milionů více než v roce 2020. Denní počet aktivních uživatelů dosáhl vrcholu 31,1 milionu a maximální počet souběžných uživatelů je 13,2 milionu. Měsíční počet aktivních uživatelů v prosinci dosáhl vrcholu 62 milionů uživatelů, což je 11% nárůst oproti 56 milionům v roce 2020.

Prostřednictvím obchodu hráči loni utratili přibližně 840 milionů dolarů. To je o 20 % více než v roce předešlém. Přes 300 milionů dolarů (36 %) utratili hráči za hry od partnerů Epicu. Epic Games Store v současné době nabízí 917 titulů, což je dvojnásobek toho, co bylo k dispozici v roce 2020.

Co se her zdarma týče, tak v průběhu roku 2021 bylo rozdáno 89 titulů. Hráči si do knihovny přidali 765 milionů kopií. Epic hodlá v nastoleném trendu pokračovat, a i v roce 2022 chce každý týden rozdávat hry zdarma.

Také přišla řeč na novinky. Chystají se propracované profily hráčů a vývojáři by se rádi věnovali také správě knihoven a stahování. To zahrnuje možnost upřednostnit a zařadit vybrané hry do fronty ke stažení, více možností, které pomohou filtrovat a organizovat knihovnu her, a další.

Příznivci Epic Games Store se mohou těšit také na další integraci sociálních funkcí, počínaje hodnocením a anketami řízenými hráči a prostor pro možnost sledovat aktualizace her a novinky o těch, které hráči vlastní nebo sledují. Půjde o takzvané Game Huby.