Psychologický horor The Medium je nejdelší hrou od studia Bloober Team. Zástupci polského celku se nechali slyšet, že jejich nejnovější projekt je standardní lineární hrou pro jednoho hráče. Dobrodružství ve dvou světech má trvat 8 až 10 hodin.

Přibližně 1/3 příběhu se bude odehrávat současně ve dvou světech. Jako médium se totiž budeme pohybovat ve skutečném a duchovním světem. Zbývající 2/3 budeme trávit v jedné z těchto dvou dimenzí.

Předešlé tituly od Bloober Team se pohybovaly mezi 3,5 až 7 hodinami. Blair Witch měl pět hodin, Observer sedm hodin, Layers of Fear 3,5 hodiny a druhé Layers of Fear potom pět hodin.

Producent Jacek Zięba v rozhovoru pro Gaming Bolt uvedl, že základem hry je mechanika dvou světů, která posiluje atmosféru, poskytuje různé úhly pohledu a dotváří příběh. Z toho důvodu nebude možné kdykoli přepínat mezi světy. To určí sami scénáristé a designéři.

„V jednom světě můžete být ve zdánlivě bezpečném místě, ale hráči budou ve dvou světech najednou, takže nikdy neví, jestli na ně něco nečíhá v jiné realitě,“ pronesl Zięba.

Jako médium s přístupem k oběma světům máte schopnost vnímat širší perspektivu a jasněji vidíte, že neexistuje žádná jednoduchá pravda, jak ji vnímají ostatní. Zdá se, že nic není takové, jak se zdá, všechno má svou druhou stránku.

Přečtěte si také: Bloober Team promluvil o stavu remaku Silent Hillu 2

Příběh The Medium se točí kolem děsivé vraždy dítěte v opuštěném hotelovém letovisku Niwa, které se před mnoha lety stalo dějištěm šílené tragédie. Na tomhle místě budete hledat složité odpovědi.

Hlavním záporákem je ďábelská entita zvaná The Maw. Jeho hlasu se ujmul známý Troy Baker, jenž atmosféru The Medium přirovnává k Silent Hill a Dead Space.

The Medium vyjde 28. 1. 2021 pro PC a Xbox Series X/S. Vývojáři v současné době nemají v plánu připravit hru pro PlayStation 5.